LG G3 – display-ul.
Incepem acest articol cu descrierea display-ului de pe LG G3, pentru ca aceasta componenta este cea mai importanta piesa de hardware, de pe acest device. Pentru huse LG originale, intra pe MagazinGsm.ro.
Motivul pentru acest lucru, a fost faptul ca LG G3 era primul device mobil produs cu un ecran ce suporta in acel moment, rezolutia Quad HD (sau de 4 ori HD). Rezolutia Full HD era standard pe toate flagship-urile, in momentul lansarii smartphone-ului LG G3.
Cu alte cuvinte, in timp ce Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 si HTC One M8, toate smartphone-uri de top contemporane cu LG G3, ofereau rezolutii full HD pentru ecranele lor, LG G3 venea sa aduca lucrurile intr-o noua era, oferind o rezolutie de 1440×2560. Rezolutia aceasta a fost numita quad HD, deoarece dispunea de un numar de 4 ori mai mare de pixeli, decat rezolutia HD (720p).
LG G3 are un display cu diagonala de 5.5 inch (cu putin mai mare decat G2, care avea 5.2 inch), dar densitatea pixelilor de pe acest display este extraordinara, la cei 534 ppi ai sai (538 chiar, potrivit celor de la LG).Smartphone-ul care detinea recordul densitatii pixelilor, era HTC One (cu 469 ppi), in momentul lansarii lui LG G3.
Marea intrebare este: aveam cu adevarat nevoie in acel moment sau poate chiar si in ziua de astazi, de astfel de rezolutii pentru ecranele smartphone-urilor noastre?
Raspuns: Majoritatea utilizatorilor, cei obisnuiti, care nu au nevoie de performante de top si nici de niste calitati iesite din tipare ale ecranelor, tehnologiilor de constructie ale acestora (IPS, OLED, etc.), nu au nevoie de asa ceva.
Exista insa si o anumita categorie, cea a entuziastilor hardware, care nu pot concepe sa nu detina ce este mai bun din punct de vedere tehnologic. Fara aceasta categorie de utilizatori, probabil ca smartphone-urile, pc-urile, laptop-urile sau tabletele, nici nu ar fi evoluat atat de mult, pana in ziua de astazi.
O alta intrebare, foarte legitima, este cu cat suntem dispusi sa sacrificam din durata de viata a bateriei, folosind un display cu o astfel de rezolutie.
Raspuns: nu foarte mult, daca bateria introdusa de producator pe modelul respectiv are dimensiuni mari si poate gestiona cu eficienta foarte mare, un astfel de ecran. Putem dezvolta aceste nelamuriri la nesfarsit, dar cu certitudine ecranul lui LG G3, cel putin la lansare, era cel mai bun ecran de smartphone prezent pe piata, la distanta mare de ceea ce putea oferi concurenta.
Calitatea si claritatea textelor, imaginilor, clipurilor video si a oricarui alt gen de continut ce era vizualizat pe un astfel de ecran, te facea sa nu vrei sa mai folosesti altceva. Pur si simplu, utilizatorii care si-au achizitionat un astfel de smartphone, au trecut cu foarte mare greutate dupa aceea la un device cu o rezolutie mai mica. Majoritatea nu au putut face acest lucru dupa achizitionarea unui LG G3 si chiar daca si-au cumparat noi flagship-uri, au cautat acele modele care suportau o astfel de rezolutie.