Telefoane Nokia, vechi si noi

Telefoane Nokia, vechi si noi

0 Shares
0
0
0

In momentul in care discutam despre telefoanele mobile, trebuie sa precizam un lucru extrem de important, si anume ca, acestea se impart in doua ere. In primul rand avem era telefoanelor clasice si butoane, care a trecut demult, iar in prezent suntem in era smartphone-urilor.

Daca stam sa discutam despre era telefoanelor clasice si cu butoane, atunci este evident faptul ca vom vorbi despre terminalele Nokia, care erau cele mai rezistente, cele mai performante si cele mai elegante telefoane de pe piata.

Si atunci, la fel ca si acum, pe piata telefoanelor mobile, era o cuncurenta destul de mare, insa cu siguranta Nokia era producatorul cel mai important, si cel mai apreciat de catre utilizatori, iar abia apoi erau alti producatori precum Alcatel de exemplu, sau Samsung, Sony Ericsson si altii.Telefoane Nokia, vechi si noi

Totusi, terminalele Nokia erau apreciate nu doar pentru ca erau performante pentru acea vreme, insa aveau un design minunat, indiferent ca aducem aminte modelele Nokia 3310, Nokia 5110, Nokia 3100, sau alte modele.

In momentul in care utilizatorii isi scapau un telefon de la acest producator pe jos, cu siguranta nu erau stresati de faptul ca in cel mai scurt timp trebuie sa isi duca terminalul la service pentru inlocuirea display-ului, sau a altor piese telefoane.

Din momentul in care au aparut pe piata smartphone-urile insa, lucrurile s-au schimbat foarte mult, iar Nokia din producatorul cel mai de success de pe piata, a inceput incetul cu incetul sa dispara din topul preferintelor utilizatorilor.

Cu siguranta primele smartphone-uri de la Nokia aratau decent, daca stam sa discutam din punct de vedere estetic, insa problema nu o reprezenta aspectul telefoanelor, ci era una mult mai complicata.

Sistemul de operare Windows Phone a fost cel care a indepartat intr-o foarte mare masura utilizatorii de acest brand, pentru ca foarte multa lume si-ar fi cumparat in continuare telefoanele brandului finlandez, daca acestia aveau alte sisteme de operare.

Ei bine, timpul a trecut, iar incetul cu incetul, Nokia a inceput sa dispara din ce in ce mai mult din preferintele utilizatorilor care au ales sa opteze pentru terminalele altor producatori, care acum se lupta pentru suprematia de pe piata telefoanelor mobile.

Din fericire pentru fanii Nokia insa, brandul finlandez, a inceput recent sa scoata pe piata modele precum Nokia 3, Nokia 5 sau Nokia 6, care vin cu sistemul de operare Android instalat, si care au un aspect cat se poate de elegant.

Din pacate insa, chiar daca specificatiile tehnice ale acestor telefoane sunt excelente, iar carcasa este din aluminiu, cu siguranta ele nu mai sunt la fel de rezistente precum terminalele cu care Nokia ne-a obisnuit in trecut, insa partea buna este ca aceste telefoane sunt din ce in ce mai apreciate de catre utilizatori.

Ei bine, este evident faptul ca telefoanele mobile scoase pe piata de catre Nokia, in era de dinainte sa apara smartphone-urile pe piata erau mai performante decat smartphone-urile acestui brand, trebuie totusi sa ne bucuram de faptul ca Nokia incepe sa scoata pe piata telefoane performante, cu sistemul de operare Android.

0 Shares
You May Also Like