Cursul HTML / CSS Baza le este adresat tuturor celor persoanelor care isi doresc sa invete cum sa construiasca in mod profesional site-uri web de calitate si personalizate 100%. Pentru inscrierea si parcurgerea cursului nu sunt necesare cunostinte anterioare de web design.
Cursul Adobe Dreamwever este structurat in 91 de lectii video si necesita o durata de conectare la platforma de e-learning de 6 luni. Acest tip de invatare va ofera posibilitatea de a studia comod de acasa, atunci cand timpul va permite, vara a va supra-aglormera programul.
Pe toata durata de desfasurare a cursului veti fi indrumati de catre un profesor certificat Adobe, care va sta la dispozitia dvs. si care va raspunde tuturor curiozitatilor si intrebarilor vostre.
Dupa parcurgerea materiei veti putea realiza un proiect final care prevede un site web de cel putin pagini. La verificarea site-ului veti intra in posesia atestatului de absolvire a cursului.
Odata cu participarea la un asemenea curs, ar trebui sa cautati totusi si web design tutorials, pentru ca aceste tutoriale va vor ajuta sa intelegeti mai usor cursurile.
In primul modul din cadrul cursului se introduc notiunile fundamentale care privesc variile tipologii de editoare web, conceptele de url, server, protocol ftp si nu in ultimul rand procesul de redare a unui site web.
In modulul al doilea se va face o introducere in programul lider de piata in ceea ce priveste construirea de site-uri web, si anume Adobe Dreamweaver. Se va configura un nou site web in interiorul programului si se vor studia principalele panouri de lucru in program.
Urmatoarele trei module din cadrul unui astfel de curs le sunt dedicate studierii tagurilor principale html, dar si realizarii variilor tipologii de link-uri, si nu in ultimul rand inserarii imaginilor si a altor elemente comune. iar aici amintim tagurile table si iframe in pagina html.
In urmatoarele doua module se vor preda regulile de stil CSS folosite in vederea personalizarii variilor elemente din pagina. Se analizeaza tot in cadrul acestui modul variile tipologii de reguli CSS, dar si aplicarea lor asupra elementelor din DOM.
Tot in cadrul acestui modul se analizeaza la sange si noul panou CSS Designer introdus in Dreamweaver cu versiunea Creative Cloud. In acest panou au fost adoptate foarte multe reguli compatibile cu ultima versiune 3.
Dupa analizarea in detaliu a regulilor de stil urmeaza etapa de realizare a layout-urilor de pagini complete. Se realizeaza atat un layout clasic complet, cat si un layout responsive care se adapteaza la toate dispozitivele.
Pentru a realiza un layout capabil sa se adapteze la orice rezolutie va fi nevoie de un instrument avansat in Dreamweaver precum Fluid Grid Layout, introdus cu versiunea CS6 a programului si care a fost perfectionat in primele release-uri ale versiunii Creative Cloud.
Odata cu aparitia versiunii CC 2015 Dreamweaver a aparut si Bootstrap 3, care fara oar si poate este cel mai des utilizat framework pentru realizarea de site-uri web resposive. Odata cu aparitia versiunii CC 2017, Bootstrap este unicul instrument folosit pentru realizarea de layout-uri responsive, dat fiind faptul ca acesta foloseste functiile incorporate in program.
In modulul dedicat din curs va fi supus unei analize layout-ul propus de Dreamweaver pentru Bootstrap si modul in care pot fi inserate diferitele elemente preconfectionate in site-ul configurat in Dreamweaver. Mai intai de toate insa va fi prezentata logica din spatele framework-ului responsive, care este cu siguranta cel mai renumit si utilizat la nivel mondial.
Urmatoarele module va vor invata despre analiza tagurilor specifice HTML 5, dar si despre analiza formularelor web si a elementelor jQuery, care sunt necesare in cadrul realizarii de meniuri de navigare si alte widget-uri.
Penultimul modul vine cu lectii despre configurarea conexiunii site-ului local la server, dar si cu informatii privind publicarea efectiva a tuturor fisierelor care compun site-ul pe server pentru ca lumea sa vada site-ul. Ultimul modul vine cu concepte de paza in optimizarea seo on page.