De ce este importanta optimizarea corecta a unui site?

0 Shares
0
0
0

Optimizarea unui site poate fi problematica din mai multe puncte de vedere. Cu toate acestea, orice intrebare are si un raspuns, la fel cum orice problema poate fi rezolvata daca stii unde sa cauti solutia.

www.droidwebdesign.com ar putea reprezenta solutia la una dintre problemele pe care le intampini in momentul in care te-ai hotarat sa iti setezi ca prioritate realizarea propriului site, insa stii doar unde vrei sa ajungi, nu si de unde sa pornesti.

Exista cateva aspecte importante pe care trebuie sa le ai in vedere in momentul in care vrei sa ai un site de succes.

Aceste aspecte se pot referi la elemente de interfata, de continut, de accesibilitate sau altele asemenea, iar de fiecare data cand te gandesti la unul dintre acestea trebuie sa iti amintesti ca in centrul tuturor nu se afla nimeni altcineva decat utilizatorul care iti va garanta succesul.

Asadar, este esential de vazut care ar putea fi considerate cele mai importante elemente care permit imbunatatirea experientei utilizatorului. Acestea sunt relativ numeroase si diversitatea lor este destul de mare, insa respectarea lor pentru noi este destul de importanta si va asiguram ca aceasta este garantata prin tot ce va punem la dispozitie.

Printre aceste elemente importante se numara in primul rand adaptabilitatea continutului la toate tipurile de suporturi de pe care site-urile pot fi accesate, respectiv design-ul de tip responsive. Este de la sine inteles ca modul de vizualizare pe care il oferi utilizatorilor poate reprezenta un avantaj sau un dezavantaj al site-ului.

De ce? Pentru ca un utilizator care poate accesa continutul dorit de pe orice ecran iti va fi recunoscator, in timp ce unul care nu poate vedea imaginea optima pe un telefon mobil va alege sa paraseasca site-ul si sa acceseze continutul doar acolo unde i se permite.

Un alt element important il reprezinta argumentarea adaptata si solutiile care sa raspunda nevoilor pe care le au utilizatorii. O infografie ludica pentru a facilita transmiterea informatiei ajuta, de asemenea, precum si formularele simplificate care sa nu le ocupe utilizatorilor mult timp pentru completarea lor.

Nimeni nu isi doreste sa completeze rubrici intregi doar pentru a primi informatia dorita atunci cand stie ca pe alte site-uri acest lucru este posibil doar prin apasarea unui buton. Aspectele de acest fel fac diferenta intre site-ul pe care il detii si concurenta, asa ca ar fi bine sa ii acorzi o importanta deosebita.

Mai mult decat atat, pentru o buna experienta a utilizatorilor este nevoie si de un proces de comanda simplu si logic, precum si de un tipar al afisajului prin care site-ul sa se distinga de concurenta si sa isi asigure astfel vizitatorii.

O experienta proasta a utilizatorilor pe site nu va face decat sa ii indeparteze pe acestia imediat si definitiv. Pe cand, la polul opus, o senzatie pozitiva le va reda acestora o emotie care ii va lega de marca proprie pe care ati construit-o pas cu pas.

Chiar daca acestia fac comparatie cu concurenta, cu siguranta isi vor aminti in mod inconstient de site-ul placut pe care l-au accesat si de momentele placute pe care le-au petrecut accesandu-l.

0 Shares
You May Also Like