De ce web designul este important?

De ce web designul este important?

0 Shares
0
0
0

Invatand sa fac desene si modele pentru site-uri web, am cercetat ce este webdesign-ul. Iar raspunsurile sunt mai degraba contradictorii: coduri si nimic altceva (designul nu ia doar acest lucru in considerare) iar alte definitii se refera doar la design-ul in sine, ca forma de arta.

Deci: Intrebarea mea era:  Ce este un webdesign?

Voi incerca sa raspund cat mai mult la aceasta intrebare si in cateva puncte, cu mici reflectii si sfaturi. De asemenea, m-am bazat si pe ceea ce prezinta cei de la HowDoDesign.De ce web designul este important?

  1. Definitie

Crearea de webdesign este pur si simplu crearea unei interfete web. Imaginea pe care am ales-o sa apara pe site-ul meu poate fi considerat un exemplu. Webdesign-ul mai este asemanat, de asemenea, si cu vopseaua de pe panza.

  1. Idei

Trebuie sa realizam exista multe idei false in legatura cu webdesign-ul. Privind la forumuri, ne putem da seama ca pentru multe comunitati, design-ul web se opreste doar la imaginea furnizata de software. Iar acesta nu este adevarul. Expresia de design web, care, dupa cum sugereaza si numele, anglo-saxon “web”, aduna o multime de abilitati pe care trebuie sa le avem pentru a fi webdesigner.

  1. Ce sa faci pentru a fi Web Designer?

Pentru a fi un bun designer de web trebuie sa aveti urmatoarele abilitati sau notiuni:

  • Cunoasterea dezvoltarii Front-Office (XHTML / CSS): Designerul web trebuie sa-si poata pregati perfect interfata grafica astfel incat sa fie cat mai accesibila
  • Sa aveti notiuni de ergonomie si interactivitate: ergonomia unui site nu se limiteaza la plasarea unui meniu in partea superioara sau dreapta a paginii. Totul este luat in considerare: vizibilitatea, arhitectura informatiilor etc.
  • Cunoasteti notiunile legate de dezvoltarea unui site: aceasta este, de fapt, baza. Daca lucrati pe un site, care are o dezvoltarea esentiala in spatele acestuia, asigurati-va ca pentru a evita dezordinea, trebuie sa simplificati mult. Si daca stiti ca nu sunteti capabil de a face o modificare in cod, intrebati-va colegii.

Nu este nevoie de abilitati grafice?

Daca aveti deja abilitatile de mai sus, este perfect! Trebuie sa stiti cum sa creati o interfata web, apoi trebuie sa lucrati la acea interfata, astfel incat, ea sa arate frumos.

  1. Pas cu pas de creare a unei interfete Web

Iata o scurta privire la metoda pe care o folosesc si la intrebarile pe care mi le pun cand creez o pagina web. Prima intrebare, care este cea mai importanta: Are nevoie Internetul de site-ul meu? Care sunt caracteristicile tehnice ale site-ului meu? Ce vreau sa vad (MP3 player)? Cate pagini vor fi create grafic? Cate pagini vor fi create dinamic?

Prima data definiti structura arborescenta a site-ului. Arborele este, de fapt, arborele genealogic al site-ului meu. Se definesc meniurile si submeniurile.

Primul act de creatie, se desfasoara doar in jurul ergonomiei, arhitectura informationala. Cu o foaie de hartie si un stilou, se  delimiteaza fiecare zona. Unde sa-mi plasez meniul? Unde sa plasez sigla? Unde sa-mi sa plasez informatia? Delimitarea zonelor este partea fundamentala a site-ului. Cand ati definit o zona care va place, faceti-o din nou in Photoshop sau ilustrator.

 

0 Shares
You May Also Like