De cate tipuri sunt jocurile puzzle?

De cate tipuri sunt jocurile puzzle?

0 Shares
0
0
0

Parintii care se afla in cautarea de jocuri educative pentru copii, isi pot indrepta atentia spre puzzle copii, care pot fi alese in functie de varsta celor mici.

Se pot gasi jocuri puzzle pentru cei mici care sa contina doar cateva piese, insa exista si jocuri puzzle pentru cei mici care pot contine cateva zeci sau sute de piese. Acestea cu siguranta sunt mai complicate, si sunt ideale pentru copiii care au o varsta mai inaintata.

Exista deasemenea jocuri puzzle si pentru adulti, asa ca parintii pot achizitiona puzzle pentru copii si puzzle pentru adulti, iar in timpul liber cum ar fi in week-enduri de exemplu, se pot juca alaturi de copilasii lor.

De cate tipuri sunt jocurile puzzle?

Important de mentionat este faptul ca jocurile puzzle sunt de mai multe tipuri, asa ca vom vedea despre ce este vorba in continuare.

Puzzle-uri 2D

In ceea ce priveste aceste puzzle-uri trebuie mentionat faptul ca ele sunt modelul clasic, in care piesele trebuie sa fie aranjate pe o suprafata plata in ordinea necesara in vederea formarii imaginii de pe cutia puzzle-ului. In functie de varsta copilului sau a adultului care trebuie sa rezolve un astfel de puzzle discutam despre jocuri puzzle care pot sa contina doar cateva piese mari, sau despre puzzle-uri care pot sa contina pana la mii de piese de dimensiuni foarte mici.

Puzzle-uri 3D

In ceea e priveste jocurile puzzle care fac parte din aceasta categorie, este necesar sa amintim faptul ca ele presupun reconstruirea unui obiect in trei dimensiuni. Pe langa obiecte geometrice mai discutam si de cladiri renumite, de masini, de locomotive si de tot felul de alte obiecte cunoscute.

Puzzle-uri de lemn

Atunci cand discutam despre aceste puzzle-uri din lemn, mentionam neaparat faptul ca ele sunt in general jocuri cu foarte putine piese, si de regula sunt ideale pentru bebelusi si copii mici, unde constructia durabila a pieselor din lemn reprezinta principalul avantaj.

Puzzle-uri mecanice

Dupa cum probabil deja v-ati dat seama, este vorba de puzzle-uri tehnice cu obiecte complexe, puzzle-uri cu piese care trebuie sa fie imbinate intr-o anumita ordine pentru a compune rezultatul final. In ceea ce priveste aceasta categorie In momentul finalizarii unui astfel de puzzle, intr-o oarecare masura se va putea intelege modul de functionare a obiectului respectiv.

Puzzle-uri magnetice

Referitor la puzzle-urile magnetice trebuie neaparat sa precizam ca exista doua tipuri de puzzle-uri incluse in aceasta categorie: amintim in primul rand puzzle-urile cu tabla magnetica pe care piesele se lipesc natural si mai amintim si  modelele de puzzle 3D care sunt mult mai complexe, si care vin cu piese care se atrag daca sunt apropiate una de alta in ordinea corecta. De regula, puzzle-urile din prima categorie sunt recomandate pentru copii mici, cele din urma fiind mai degraba fiind destinate atat pentru adolescenti cat si pentru adulti.

Asadar, jocurile puzzle reprezinta modalitatea ideala de relaxare atat pentru un singur copil sau adult, cat si pentru un grup de prieteni. In plus, aceste jocuri contribuie la dezvoltarea imaginatiei si la dezvoltarea creativitatii.

0 Shares
You May Also Like