Cum poti avea mocheta curata tot timpul?

0 Shares
0
0
0

Mochetele sunt in clipa de fata cele mai folosite tipuri de covoare, motiv datorita caruia este foarte important sa stii cum cureti mocheta.

Mochetele sunt foarte rezistente, si trebuie precizat referitor la acestea faptul ca, cele mai multe dintre ele sunt fabricate in asa fel incat sa poata fi folosite mult timp, chiar si in cazul in care sunt folosite in zone cu trafic intens, cum ar fi de exemplu holurile, bucatariile, camerele de zi.

Riscurile ca mochetele sa se murdareasca, sau si mai rau, sa se pateze sunt mari, mai ales daca aceasta este folosita intr-o zona intens circulata, asa ca trebuie sa stii cum cureti mocheta, in mod temeinic.

Cum cureti mocheta care are de suferit in urma unor accidente domestice?

In cazul in care te confrunti cu o astfel de situatie, mai intai de toate actioneaza imadiat ce vezi ca si-a facut aparitia o pata pe mocheta, indiferent de tipul ei. In cazul in care discutam despre petele produse de lichide, primul si cel mai important pas este sa folosesti servetele cat mai puternic absorbante care sa poata sa traga cat mai mult din lichid.

Al doilea pas pe care il ai de facut intr-o astfel de situatie este sa torni peste pata apa respectiva minerala acidulata, dupa care va fi nevoie ca aceasta sa fie absorbita cu servetel.

In ceea ce priveste petele grase trebuie sa facem precizarea ca acestea se curata cu gel de dus sau pot sa fie curatate chiar si cu detergent de vase. In cazul in care te confrunti cu o astfel de situatie, este important sa prepari o solutie concentrata de apa gazoasa cu detergent, pe care apoi o vei tuarna pest pata, iar mai apoi trebuie sa urmezi indicatiile de mai sus. Este necesar sa urmezi operatiunea pana cand locul se curata in totalitate.

In ceea ce priveste urmele de praf, este necesar sa mentionam faptul ca acestea se curata cu ajutorul aspiratorului, insa fara sa atingi direct suprafata pentru a nu ajunge in situatia neplacuta de a imprastia mizeria. Noroiul se poate curata doar dupa ce acesta s-a uscat, folosind tot aspiratorul, iar mai apoi cu apa gazoasa.

Deasemenea, in cazul in care intentionezi sa cureti mocheta, este foarte important sa tii cont de faptul ca otetul alimentar alb este un detergent natural foarte util. Foloseste o solutie alcatuita dintr-o parte otet, si doua parti apa, si cu siguranta mocheta ta va fi curatata perfect.

Asadar, atunci cand iti doresti sa cureti mocheta poti alege sa te ocupi personal de acest aspect. In cazul in care consideri ca munca de curatare a mochetei este una dificila, atunci poti opta pentru serviciile de curatare si spalare mochete, prestate de catre specialisti.

In cazul in care vei proceda in acest fel, o echipa de specialisti iti va curata si spala toate mochetele, iar astfel acestea vor arata la fel ca si in prima zi de utilizare. Acest lucru este firesc in conditiile in care specialistii folosesc solutii profesionale si aparatura profesionala in acest sens.

0 Shares
You May Also Like