Ce casa ar trebui sa-ti construiesti

In ziua de astazi, construirea unei case presupune o serie de eforturi destul de mari. Si spun acest lucru din mai multe motive, caci pe langa faptul ca vei avea nevoie de un teren pe care sa construiesti casa si in plus, o multime de bani pentru constructia acesteia sau a unui hangar, te vei mai lovi si de birocratia din tara noastra care iti va rapi foarte mult timp si nervi.

Tocmai din acest motiv este neaparat necesar ca atunci cand doresti sa construiesti o casa, sa te inarmezi cu foarte multa rabdare.

Continue reading »

Construirea casei in conditii optime

Construirea casei in conditii optime
Statisticile spun ca 85% dintre oameni realizeaza de-a lungul vietii cel putin o casa. De fapt asta este si telul nostru, al tinerilor, sa realizam o casa a noastra, pentru a avea un acoperis deasupra capului si a nu depinde de nimeni.

Insa, stim cu totii ca pentru a realiza o casa in ziua de azi avem nevoie de resurse financiare destul de mari. Adica sa dispunem de multi bani, iar acest lucru in tara noastra este cam greu de realizat, datorita lipsei locurilor de munca si a salariilor foarte mici.

Insa, nici atunci cand dispui de banii necesari pentru a ridica o casa lucrurile nu sunt deloc simple. Pentru inceput trebuie sa dispui de pamantul necesar constructiei casei respective. Apoi este necesar sa iei legatura cu un arhitect care sa realizeze schita casei si bineinteles sa obtii o autorizatie de constructie. Continue reading »

Cum se face izolarea halelor industriale?

Cum se face izolarea halelor industriale?
Materialele utilizate au rolul de a elimina pierderile termice si de a asigura o economie energetica de aproximativ 40% acesta fiind de altfel si cel mai bun sistem de izolare existent pe piata.

Izolarea folosind spuma poliuretanica are rolul de a oferi protectie completa fara pierderi termice, pentru intreaga cladire. Acest mod de a izola ofera protectie contra aerului rece sau cald dar si impotriva umiditatii.

Izolarea folosind spuma poliuretanica ajuta la prevenirea aparitiei condensului provenit din vaporii de apa existenti in ziduri. Izolarea cu spuma are aceleasi proprietati pe toata durata de existaneta a constructiei si este singurul sistem de protectie care izoleaza atat termic cat si impotriva umiditatii in acelasi timp. Continue reading »

Modernism si postmodernism in arhitectura

Modernism si postmodernism in arhitectura
O data cu inceputurile secolului XX, planuri si linii noi de gandire arhitecturala au fost generate de emfaza arhitecturii revivaliste si a decorarilor elaborate, servind ca precursori ai ceea ce numim astazi, arhitectura moderna. Asociatia mestesugarilor germani din acele timpuri, cunoscuta si ca “Deutcher Werkbund” si-a adus un aport important.

Aceasta a fost fondata in anul 1907. Ideea si conceptul de “design industrial” se naste aici. Urmand aceasta cale, scoala Bauhaus, fondata in Weimar – Germania in 1919, a redefinit granitele arhitecturale stabilite deja in istorie. Continue reading »

Cum se executa corect amorsarea peretilor?

Cum se executa corect amorsarea peretilor?Pentru orice constructor este important ca la final lucrarea executata sa fie de calitate, la fel cum pentru orice magazin de produse destinate constructiei si renovarii este important ca la final, clientii sa fie multumiti de calitatea materialelor folosite.

Un astfel de magazin de produse necesare domeniului finisajelor in constructii este Adrenco. Daca vrei sa vezi produsele disponibile, intra pe www.adrenco.ro.

Adrenco te ajuta cu achizitionarea multor  materiale necesare, insa tu trebuie sa stii clar ce anume ai nevoie. Verifica in permanenta site-ul si vei putea beneficia si de o multime de oferte care cu siguranta iti vor fi pe plac. Continue reading »