Cum sa va alegeti masina de taiat metal?

Cum sa va alegeti masina de taiat metal?

0 Shares
0
0
0

Freze cu disc rotative, ferastraie circulare, ferastrau cu banda metalica si polizoare unghiulare: acestea sunt instrumente realizate pentru a produce sectiuni metalice perfecte! Fie pe cadru, fie portabil, pentru atelier sau pentru santier, fiecare taietura distinctiva are masina de taiat metalica corespunzatoare! Spuneti la revedere unui ferastrau si salut unor instrumente moderne!

Ce este o masina de taiat metal?

In trecut, acest instrument masiv de atelier era adesea de origine italiana sau germana, compus dintr-o lama enorma lubrifiata cu ulei solubil si care dispunea de un sistem automat de alimentare cu setari reglabile. Aceste caracteristici permit utilizatorului sa taie o cantitate extinsa de sectiuni. Profesionistul insarcinat sa furnizeze metalul si sa regleze lungimea, in principiu, trebuie doar sa monitorizeze daca functionarea merge bine!

Cum sa va alegeti masina de taiat metal?

Mai multe Masini de Debitat Metale pot lucra usor impreuna in acelasi timp. O alta optiune pentru taierea otelului este ferastraul gigantic, care este un plus crucial pentru flota de masini in continua expansiune. Aceste impunatoare masini de taiat au inceput totusi sa fie inlocuite cu alternative mai compacte, mai rapide si mai putin costisitoare. Progresul, nu poate decat sa imbunatateasca instrumentele pe care le folosim!

Masina de taiat metal pe cadru: definitie

Masina de taiat metal, cand este montata pe un cadru, este potrivita numai pentru atelier. Poate produce taieturi drepte si unghiuri perfecte, indiferent de unghi, datorita scaunului sau pivotant si rezistentei gradate, segmentate in grade specifice.

Pe deasupra controlului de declansare, comenzile masinii constau dintr-un comutator de pornire progresiva si un buton de „pumn” de urgenta pentru orice evolutie neasteptata.

Partea principala a acestui instrument este un disc abraziv cu latimea de 350 mm. Aceasta parte consumabila este compusa dintr-un conglomerat de  corindon (un mineral aproape la fel de greu ca diamantul) si  emery, precum si alte componente care sunt lipit pe o suprafata acoperita care limiteaza proiectia particulelor – mai ales daca discul izbucneste accidental vreodata.

Intrucat responsabilitatea sa principala este sa se poarte in timpul procesului de taiere, discul trebuie inlocuit atunci cand este folosit pana la punctul de a nu mai putea sa taie o sectiune dintr-o singura data (grosimea medie de 2 pana la 4 mm).

Viteza de rotatie a unei masini de taiat metal este in general de aproximativ 3.800 rpm. Utilizarea acestei masini produce scantei enorme si stropitori de particule care trebuie directionate catre o suprafata sigura, cum ar fi o foaie de abur, pentru a limita riscul de incendiu.

Pe deasupra dimensiunilor discului, care ar trebui sa fie clar etichetate pe disc, trebuie sa fie vizibile standardul aplicabil, viteza de rotatie, granulometria si manualul produsului.

Principalii factori care trebuie sa fie atenti sunt capacitatea de taiere a masinii si puterea acesteia , exprimata in wati. Configuratia finala este o vedere laser, care creste mult natura precisa a taieturii. Este recomandabil sa se adauge unul sau doua carucioare, un tip de estacada  compus dintr – o linie dreapta r cadru in forma de V, pe care sectiunea sunt stabilite pentru a le sprijini in care acestea intra in masina de taiere de metal.

Cum ramane cu taietorul cu disc rotativ?

Proiectat pentru atelier, este format dintr-un cadru pe care este pozitionat un taietor de disc, cu comenzi de siguranta si schimbare de viteze. Viciul

sau are o functie de strangere rapida. Baza sau capul masinii poate pivota pentru a realiza taieri in unghi cuprinse intre 0 si 45 °. Vanduta in general in gama 400V, puterea poate varia, de la 1.800 la 2.500W – cu cat taietorul de disc este mai puternic, cu atat mai usor va putea taia sectiuni mari.

Discul sau, echipat cu dinti de carbura de tungsten, este lubrifiat cu ulei solubil printr-o pompa adesea asezata in cadru, care are loc si pentru scule si piese de schimb. Discul este protejat de un capac detasabil pentru a permite inlocuirea acestuia.

Coborarea mecanismului de taiere se face manual cu ajutorul unei parghii plasate in varful masinii. O setare reglabila a adancimii  este prezenta in mod normal si pe masini pentru a facilita taieturile repetitive. Masina are avantajul datorita vitezei de curatare si a curateniei (fara bariere).

Sfaturi finale de utilizare

Utilizarea masinilor de taiat metale descrise mai sus necesita un nivel crescut de focalizare si concentrare. Protejarea oamenilor si a mediului impotriva posibilelor proiectile este primul lucru care trebuie asigurat, urmata indeaproape de protectii individuale – casti, manusi, ochelari, protectie auditiva si sorturi.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like