Acoperis din tigla metalica
Acoperis din tigla metalica

CUM ALEG ACOPERIȘUL CASEI

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie să faceţi dacă sunteţi în situaţia de a alege ce tip de acoperis veţi folosi? Veţi caută informaţii pe internet, dar modul agresiv de a face reclamă al producătorilorși distribuitorilor va pot induce în eroare. Din acest motiv va sfătuim să urmăriţi anumiţi indicatori de calitate pe care învelitoarea pe care o veţi alege pentru casă dvs trebuie să-i îndeplinească.

Acoperis din tigla metalica
Acoperis din tigla metalica

Indicatorii de calitate urmăriţi pentru alegerea unei învelitori de calitate sunt:

Etanşeitatea învelitorii

Formă proiectată a ţiglei  metalice  prin suprapunerea la montaj, trebuie să asigure etansarea pe două direcţii, vertical şi orizontal, având că efect  crearea unei perne de aer static,  învelitoarea  acţionând că un sistem unitar. În acest mod se elimina orice posibilitate accidentală de pătrundere a apei sau zăpezii sub învelitoare, acest lucru fiind imposibil de contolat la ţiglă ceramică sau din beton unde nu poate fi împiedicată pătrunderea zăpezii viscolite între ţiglă şi astereală astfel că etanşeitatea acoperişului este compromisă, protecţia împotriva infiltraţiilor rămânând pe seama foliei de difuzie şi a calităţii acesteia

Durabilitate

Modulele de tigla metalica trebuie să aibă tratamente de protecţie anticorozivă de calitate precum şi aplicarea vopsirii în condiţii tehnice deosebite pentru a asigura o rezistenţă în timp a vopselii foarte bună, timand cont de efectul în timp al razelor UV asupra stabilităţii culorii.

Rezistenţă

Sistemul de montare al învelitorilor este foarte important pentru rezistenţă învelitorii în condiţia unor vânturi puternice care au creat în ultimul timp probleme deosebite datorită smulgerii unor învelitori.

Greutatea învelitorii

Tendinţa pe plan mondial este de a uşura greutatea învelitorii care acţionează asupra structurii de rezistenţă a clădirii în acest fel se fac economii datorită uşurării sarcini care acţionează asupra structurii de rezistenţă de aici implicit reducerea acesteia şi a fundaţiilor.

Aspectul învelitorii

Finisajele modulelor de ţiglă metalică trebuie să asigure un aspect placut şi o gama largă de culori pentru a asigura toate gusturile.

Garanţie material

Este foarte important acest detaliu deoarece această este imaginea calităţii materialului folosit la producerea modulelor şi accesoriilor. Investiţia într-o învelitoare este o investiţie pe termen lung şi din acest motiv trebuie să alegem materialul care are garanţie pe termen lung şi nelimitativ cum se mai practică pe piaţă.

Produsul care corespunde din toate punctele de vedere indicatorilor de calitate este țigla metalică cu acoperire de piatră naturală
Analizând după aceşti parametri diversele tipuri de învelitori de pe piaţă românească am ajuns la concluzia că specialişti în învelitori că cea mai bună învelitoare este țigla metalică cu acoperire de piatră naturală produsă în comunitatea europeană(Belgia) la cel mai înalt nivel de caliate
Forma proiectată a modulului de ţiglă metalică cu piatră asigura prin suprapunere o dublă etanşare atât pe verticală cât şi pe orizontală, motiv pentru care putem monta acest tip de ţigle metalică la pante de până la 8  grade.
Datorită sistemului de prindere în cuie (fără garnitură) în plan paralel cu şarpantă se anulează efectul forţei de portanţa al vântului asupra învelitorii ceea ce conferă acestui tip de fixare o rezistenţă deosebită chiar şi la vânturi de peste 200 km/ora(uragan).
Sistemului de acoperire cu granule din piatră naturală elimina necesitatea instalării sistemului de parazăpezi, amortizează sunetul ploii, nu este conducător de electricitate şi mai filtrează trecerea căldurii.
Greutatea acestui sistem de învelitoare este de 7-8 ori mai mică decât a ţiglei ceramice sau din beton.
Coeficientul scăzut de carbon al oţelului din care sunt confecţionate ţiglele metalice cu acoperire de piatră naturală oferă o maleabilitate mărită, permiţând montajul la falţ pe zonele perimetrale ale acoperişului.
Suprafaţă superioară este acoperită cu granule de roca naturală fixate pe ţigla metalică cu ajutorul unei răşini consolidată termic. Granulele de roca naturală, rezistente la radiaţiile ultraviolete, sunt încorporate într-un strat de lac ceramizat, ce joacă şi rolul de finisaj final.

0 Shares
You May Also Like