Piscina din aluminiu vs. piscina din otel?

Piscina din aluminiu vs. piscina din otel?

0 Shares
0
0
0

Piscinele deasupra pamantului se gasesc intr-o varietate de forme, dimensiuni si game de preturi, facandu-le o alternativa comparabila cu bazinele inground. Piscinele deasupra pamantului sunt construite din mai multe tipuri diferite de materiale, inclusiv fibra de sticla si rasini; desi majoritatea oamenilor ajung sa aleaga intre aluminiu si otel din cauza punctelor de pret mai mici.

Multi sunt cei care cauta piscine metalice rotunde sau ovale si se orienteaza spre cele din aluminiu sau otel inoxidabil, asa ca in cele ce urmeaza vom face o comparatie intre piscinele create din cele doua materiale metalice.

Piscina din aluminiu vs. piscina din otel?

Putere

Peretele bazinului si suporturile au sarcina de a contine o medie de 10.000 de galoane de apa, precum si de a oferi un cadru pentru captuseala bazinului de apa sa se agate.

Otelul este un material greu si este fabricat pentru a forma o rola continua, in timp ce aluminiu este construit din mai multe piese care sunt apoi nitate impreuna in timpul instalarii. Piscinele din aluminiu s-au dovedit a fi lipsite de efect datorita metodei lor de asamblare si, in cazuri rare cand niturile nu sunt asigurate corespunzator, se pot prabusi.

Rezistenta la caldura

Piscina deasupra solului este in contact permanent cu elementele. Piscinele din aluminiu au fost concepute ca o alternativa fara rugina la bazinele din otel; totusi, aluminiul se oxideaza si slabeste in timp.

Pe masura ce aluminiul se oxideaza, incepe sa devina dur si groapa, ceea ce poate provoca gauri in garnitura piscinei. Profesionistii din domeniu sugereaza ca metodele moderne de fabricatie sa includa scufundarea si acoperirea otelului in diferite straturi pentru a le da viata de pana la 20 de ani.

Beneficii piscina din aluminiu

Piscinele din aluminiu au devenit populare in ultimii 10 pana la 15 ani din cauza capacitatii lor de a face fata conditiilor meteorologice nefavorabile. Atunci cand aluminiul este expus la aer, acesta este acoperit cu un strat dur si transparent de oxid de aluminiu care ajuta la rezistenta la coroziune.

Aluminiu nu se strica si nici nu se confrunta cu urme de rugina si are un raport extrem de mare rezistenta-greutate. De asemenea, devine mai puternica si isi pastreaza duritatea in timp ce devine mai rece.

Beneficii pentru piscine din otel

Piscinele din otel sunt de doua pana la trei ori mai ieftine decat piscinele din aluminiu. Otelul este rigid si dur, asigurand integritatea structurala necesara pentru a tine mii de galoane de apa intr-o piscina. Otelul pentru piscine este alcatuit dintr-un aliaj de cupru-otel.

Pret

Pretul se situeaza pe primul loc pe lista motivelor pentru care proprietarii de case pot alege sa achizitioneze o piscina deasupra pamantului peste o piscina inground. Discutand strict despre cele doua tipuri de metale, precizam faptul ca o piscina din otel inoxidabil este mai ieftina decat o piscina din aluminiu.

Asadar, acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii pe care ar trebui sa le cunoasca toata lumea in ceea ce priveste piscinele din aluminiu, dar si piscinele din otel. Indiferent de ce alege fiecare, o piscina metalica este la moda in ultimul timp, este si foarte ieftina, deci reprezinta cea mai buna alegere pentru acasa.

0 Shares
You May Also Like