Ce trebuie să știm despre Java?

Ce trebuie să știm despre Java?

0 Shares
0
0
0

Probabil ai constatat atunci când ai căutat un job pe site-urile de specialitate, că există multe companii la noi în țară care caută să angajeze specialiști în limbajul de programare Java.

Probabil te-ai informat și care sunt salariile pe care le câștigă un programator Java, și cu siguranța îți surâde ideea de a participa la cursuri java, însă până atunci, ai posibilitatea în rândurile care urmează să acumulezi informații prețioase despre Java.

Așadar, Java este o tehnologie inovatoare care a fost lansată în anul 1995 de către compania Sun Microsystems. Această tehnologie a avut un impact remarcabil asupra dezvoltatorilor de software. Java s-a impus rapid datorită unor calități foarte importante precum robustețe, simplitate și portabilitate.
Ce trebuie să știm despre Java?

Această tehnologie a fost numită  la început drept “OAK”, și consta într-un limbaj de programare de înalt nivel. Pe baza acestui limbaj de programare sunt construite în clipa de față multe platforme care sunt destinate implementării de aplicații pentru fiecare segment al industriei software.

Caracteristicile limbajului de programare Java

Datorită caracteristicilor sale, acest limbaj de programare a reușit rapid să devină una dintre cele mai populare opțiuni în ceea ce privește dezvoltarea aplicațiilor, indiferent de domeniu, sau de cât sunt acestea de complexe.

În rândurile care urmează, vei avea posibilitatea de a descoperi unele dintre cele mai importante caracteristici ale acestui limbaj de programare. În cazul în care îți surâde ideea de a te înscrie la cursuri Java, în mod evident este foarte important să parcurgi acest articol până la final, și să descoperi caracteristicile cele mai importante ale acestui limbaj de programare.

Simplitate

Java este limbajul de operare atât de popular datorită faptului că elimină supraîncărcarea operațiilor și cele mai multe erori de programare (bug-uri).

Crearea aplicațiilor cu ușurință

Crearea aplicațiilor complexe care folosesc programarea în rețea, baze de date, interfața grafică etc., se face acum cu ușurință, datorită acestui limbaj de programare.

Securitate

Java este un limbaj de programare foarte sigur, care furnizează mecanisme stricte de securitate a programelor, concretizate prin impunerea anumitor reguli stricte în ceea ce privește derularea proceselor la distanță prin verificarea dinamică a codului pentru detectarea secvențelor periculoase.

Compatibilitate

Un amănunt important de precizat aici este faptul că aplicațiile vechi created în Java, vor funcționa chiar și pe noile dispozitive.

Portabilitate

Java este un limbaj de programare independent de platforma de lucru. Acest limbaj permite ca aceeași aplicație să ruleze fără nicio modificare, și fără a fi nevoie de compilarea ei pe diferite sisteme de operare precum Mac OS, Windows, Linux, Solaris, etc.

Pentru companiile care sunt dezvoltatoare de aplicații, acesta este un avantaj important.

Naturalețe artificială

În legătură cu comportamentul unei aplicații Java, este important de menționat faptul că acesta nu este influențat de arhitectura fizică a dispozitivului pe care aplicația rulează.

În ce domenii se foloseste Java?

În clipa de față, aplicațiile Java sunt folosite în foarte multe domenii de activitate. În rândurile care urmează, poți descoperi câteva exemple care te pot ajuta să-ți creezi o părere:

  • Banking: se folosește acest limbaj de programare pentru gestionarea tranzacțiilor.
  • Retail: cel mai probabil nu știai, dar un număr mare de aplicații de facturare/ bonuri din magazine sau restaurante sunt scrise în Java.
  • Servicii financiare: în acest domeniu, se foloseste Java în aplicațiile server-side.
  • Server Side: un număr mare din aplicațiile corporate pentru business-urile foarte mari au fost scrise în Java. De exemplu, IBM și Oracle se bazează pe acest limbaj de programare pentru aplicațiile pe care le dezvoltă.
  • Mobile – Android: aici menționăm faptul că aplicațiile au fost scrise în Java, sau utilizează API Java.
  • Bursa de valori: în acest domeniu de activitate se folosește Java cu scopul de a scrie algoritmi care să identifice companiile în care este rentabil să se investească.
  • Știință și cercetare: în acest caz Java ajută la gestionarea bazele foarte mari de date.
  • PC- desktop: aici se folosește acest limbaj de programare cu scopul de a dezvolta aplicații populare, iar ca exemple putem aminti Gmail sau VLC Media Player printre altele.

Ce joburi se pot obține după participarea la cursuri Java?

Cel mai important detaliu este că atât în prezent, cât și pe viitor, va fi în permanență nevoie de specialiști Java.

Tocmai de aceea, îți recomandăm să participi la cursuri Java, pentru că vei avea posibilitatea de a te specializa și de a deveni: Java Developer, Full Stack Web Developer, Cloud Developer, Android Developer, Embedded Software Engineer, Angular & Go Developer, Software Test Automation.

Ei bine, acum că ai descoperit care sunt caracteristicile acestui limbaj de programare, ai aflat și în ce domenii de activitate ai șansa să-ți găsești un job după finalizarea cursului, cu siguranță te gândești la alegerea celui mai bun curs Java.

Vestea bună este că poți participa la un curs Java la distanță, pentru ca la absolvire să devii programator entry – level într-un limbaj de programare prime-time. În urma participării la un curs Java online, vei dobândi cunoștințe cu privire la bazele de date, dar și cunoștințe cu privire la crearea de interfețe grafice și interactive.

Vei dobândi de asemenea cunoștințe despre programare client/server. Toate aceste cunoștințe vor fi un atuu în ceea ce privește începerea unei cariere de programator, în cadrul unei companii de top de pe piață.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like