Cum alegi ciorapii compresivi: Ghid complet pentru a găsi cea mai bună opțiune

Cum sa alegi ciorapii compresivi: Ghid complet pentru a găsi cea mai bună opțiune

0 Shares
0
0
0

Ciorapii compresivi sunt o soluție eficientă pentru îmbunătățirea circulației sângelui, reducerea umflăturilor și gestionarea afecțiunilor venoase. Cu toate acestea, alegerea corectă a ciorapilor compresivi este crucială pentru a obține beneficii maxime și pentru a asigura confortul pe termen lung.

1. Consultați un specialist

Primul și cel mai important pas în alegerea ciorapilor compresivi este să consultați un specialist în domeniul sănătății, cum ar fi un medic sau un flebolog. Un specialist vă poate oferi o evaluare detaliată a nevoilor dvs. și vă poate recomanda tipul potrivit de ciorapi compresivi. Aceasta este deosebit de importantă dacă suferiți de afecțiuni venoase, precum venele varicoase sau insuficiența venoasă cronică. Cei mai buni ciorapi compresivi te vor ajuta să te miști în voie oferind și toate beneficiile specifice.

2. Stabiliți scopul utilizării

Când alegeți ciorapi compresivi, este important să stabiliți scopul utilizării. Există mai multe grade de compresie disponibile, și fiecare grad are un scop specific:

 • Compresie ușoară (8-15 mmHg): Potrivită pentru prevenirea oboselii picioarelor și pentru a îmbunătăți circulația în situații precum călătoriile lungi sau sarcina.
 • Compresie medie (15-20 mmHg): Folosită pentru a trata simptomele venelor varicoase ușoare sau a preveni umflăturile în timpul zborurilor lungi.
 • Compresie fermă (20-30 mmHg): Recomandată pentru tratarea venelor varicoase moderate, a edemelor și a altor afecțiuni venoase.
 • Compresie extra-fermă (30-40 mmHg sau mai mult): Utilizată pentru tratamentul afecțiunilor venoase severe, precum insuficiența venoasă cronică sau ulcerul venos.

Stabilirea scopului utilizării vă va ajuta să determinați gradul de compresie potrivit pentru dvs.

3. Măsurați piciorul corect

Pentru a alege dimensiunea potrivită, trebuie să măsurați corect piciorul, glezna și gamba. Iată cum să o faceți:

 • Pentru lungimea piciorului, măsurați distanța de la vârful degetelor de la picioare până la partea de sus a gambei.
 • Pentru circumferința gleznei, măsurați partea cea mai îngustă a gleznei.
 • Pentru circumferința gămbelor, măsurați partea cea mai lată, de obicei sub genunchi.

Aveți grijă să efectuați măsurătorile pe piciorul care are nevoie de ciorapi compresivi. Folosiți un centimetru de croitorie pentru a vă asigura că măsurătorile sunt precise.

4. Consultați ghidul de dimensiuni

După ce ați efectuat măsurătorile, consultați ghidurile de dimensiuni oferite de producătorii de ciorapi compresivi. Aceste ghiduri vă vor ajuta să determinați mărimea corectă în funcție de măsurătorile dvs. De obicei, producătorii oferă tabele cu dimensiuni care indică care mărime se potrivește circumferinței gleznei și gămbelor, precum și lungimii piciorului.

5. Alegeți tipul de ciorapi compresivi

Există mai multe tipuri de ciorapi compresivi disponibili, inclusiv:

 • Ciorapi până la genunchi: Acoperă piciorul până la genunchi și sunt potriviți pentru cei care au nevoie de compresie în zona piciorului și a gambei inferioare.
 • Șosete compresive: Sunt asemănătoare cu șosetele obișnuite, dar oferă compresie în zona gleznelor și a picioarelor.
 • Ciorapi pantalon: Acoperă piciorul până la coapsă și sunt utilizați pentru tratarea problemelor venoase în zona coapselor.
 • Ciorapi compresivi pentru sarcină: Sunt concepuți special pentru a oferi compresie și confort în timpul sarcinii, ajutând la prevenirea umflăturilor și la menținerea circulației sângelui.

Alegeți tipul care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. și recomandărilor medicului.

0 Shares
You May Also Like