Cum sa ne decoram locuintele de Craciun?

Cum sa ne decoram locuintele de Craciun?

0 Shares
0
0
0

Iubim cu totii Craciunul in primul rand datorita sarbatorii (Nasterea Domnului), insa trebuie sa recunoastem ca traditiile si obiceiurile de Craciun reprezinta fara doar si poate, un motiv la fel de important, pentru a indragi atat de mult aceasta sarbatoare.

Peste tot, in toate colturile lumii, incepand din cele mai bogate tari ale lumii si pana in cele mai slab dezvoltate state ale lumii, oamenii sarbatoresc Nasterea Domnului pe data de 25 Decembrie, si isi decoreaza casele special pentru aceasta sarbatoare.

In noaptea de 24 spre 25 Decembrie (noptea de Ajun), fiecare dintre noi il asteptam pe Mos Craciun. Acesta vine si ne lasa sub brad, diferite cadouri. Cei care au fost cuminti, primesc cu siguranta o multime de cadouri de la Mos Craciun. Cei care au fost mai neastamparati, fie primesc doar o nuielusa, fie mosul nu este atat de generos cu ei, si le cumpara doar un mic cadou.


Cum sa ne decoram locuintele de Craciun?

Ei bine, am mentionat deja bradul de Craciun. Cu siguranta cadourile pe care mosul le lasa sub brad sunt foarte importante si atat de asteptate de catre fiecare dintre noi, dar bradul are un rol mult mai important.

Bradul de Craciun este fara doar si poate atractia cea mai importanta a acestei sarbatori. Bradul nu lipseste din casele oamenilor, iar cei care nu au un brad natural in casa, cu siguranta au un brad artificial, frumos impodobit cu diferite modele de globuri, ghirlande si instalatii luminoase.

Bradul de Craciun reprezinta motivul pentru care indragim atat de mult aceasta sarbatoare, este un simbol al Craciunului si cu siguranta fiecare abia asteapta inceputul lunii decembrie pentru a-si impodobi bradul. Oamenii nu mai au rabdare pana in ziua de Ajun pentru a impodobi bradul.

Acum, pentru ca majoritatea aleg sa impodobeasca brazi artificiali de Craciun, ii impodobesc cu mult inainte de Craciun, si ii lasa in casele lor chiar si pana dupa Anul Nou, pana dupa 6 ianuarie mai exact, cand crestinii sarbatoresc Boboteaza.

Cu siguranta insa, oamenii se pregatesc mult mai bine pentru Craciun si doresc ca locuintele lor sa arate ca in basme. De aceea, in afara de impodobirea Bradului de Craciun, se asigura ca isi fac locuintele sa arate fascinant.

Exista o multime de modele de instalatii luminoase, unele mai ieftine, altele mai scumpe, unele de mici dimensiuni, altele de mari dimensiuni, unele de folosit la interior, altele de impodobit exteriorul locuintelor.

Cert este insa faptul ca oamenii isi decoreaza atat de frumos locuintele atat la interior cat si la exterior, ca practic casele lor arata ca in basme. In continuare puteti afla spre ce tipuri de instalatii luminoase va puteti indrepta atentia pentru a va crea locuinte fascinante.

Instalatii clasice

In momentul in care discutam despre instalatii luminoase clasice, ne referim fireste la acele instalatii tip sir. Diferenta este ca, mai nou producatorii nu mai folosesc becuri incandescente atunci cand confectioneaza asemenea instalatii luminoase, ci folosesc instalatii led.

Avantajul instalatiilor led este ca sunt mult mai economice in comparatie cu instalatiile care folosesc becuri incandescente, deci practic nu se va vedea decat o diferenta de cel mult cativa lei in pretul facturii de la curent, pentru ca ati folosit instalatiile de Craciun.

Nu trebuie sa uitam nici faptul ca instalatiile de Craciun care au becurile led, au o durata de viata indelungata in comparatie cu instalatiile care au becuri incandescente. De precizat este faptul ca instalatiile cu becuri led, pot functiona fara probleme, pana la 50.000 de ore. Practic, daca alegeti o asemenea instalatie, o puteti folosi pentru tot restul vietii la Craciun, daca o depozitati in cutie, si in cele mai bune conditii.

Exista apoi instalatii pe care le puteti folosi atat afara cat si in casa. Acestea sunt cu siguranta instalatiile de tip perdea. Afara pot fi atasate stresinii de exemplu, sau puteti sa le prindeti de balcon sau de terasa. In casa, pot fi prinse sau lipite cu banda adeziva de tamplaria ferestrelor, pentru a decora ferestrele.

Exista insa si instalatii luminoase care sunt special fabricate pentru utilizarea in aer liber. De exemplu, va puteti indrepta atentia spre o instalatie de tip tub. Aceasta poate fi solutia ideala in cazul in care aveti un brad inalt in curte sau daca aveti alt copac in curte, pe care aveti de gand sa il decorati de Craciun.

Acest tip de instalatie se poate folosi si pentru a decora de exemplu un stalp de sustinere a casei. Exista instalatii tub de diferite culori, cum ar fi galben/portocaliu, alb, verde, rosu, albastru. In functie de preferinte, va puteti alege tubul intr-o singura culoare, sau puteti alege o instalatie de tip tub, care are beculetele colorate.

Asadar, cand trebuie sa va alegeti instalatiile luminoase pentru a va decora casa de Craciun, aveti cu siguranta o multime de solutii. Trebuie sa tineti cont de buget, pentru ca acestea au preturi diferite. Tineti insa cont si de preferinte, pentru a face alegerile ideale.

0 Shares
2 comments

Comments are closed.

You May Also Like