Pregatirea pentru o calatorie spre Tara Sfanta

Pregatirea pentru o calatorie spre Tara Sfanta

0 Shares
0
0
0

Orice crestin ar trebui sa se intoarca macar o data in viata la originile istorice ale credintei sale. Oportunitatea de a calatori in Israel ar trebui sa fie folosita cu tot sufletul si chiar mai mult, cunoscand istoria si cultura acestui loc.

Oricare ar fi motivatia pe care o gaseste un turist pentru a vizita Tara Sfanta, din cauza tensiunilor din zona, cea mai buna varianta ar fi sa gaseasca printre ofertele din 2018 pentru Israel o optiune pentru a calatori organizat, avand suportul unei agenti turistice cu experienta.Pregatirea pentru o calatorie spre Tara Sfanta

Pelerinajul oricarui crestin

Tara Sfanta ar trebui sa fie un scop al vietii oricarui crestin, fie este credincios cu adevarat, fie frecventeaza sau nu lacasurile de cult, fie este doar botezat si crestin prin traditia familiei sale. Unii gasesc adevarata credinta vizitand locurile unde s-a nascut si a trait Iisus Hristos, avand revelatii acolo sau descoperind ca exista minuni – precum aprinderea luminii de la Ierusalim in ziua Invierii Domnului, cu ocazia Pastelui Ortodox aparand din senin o flacara miraculoasa, care se imparte crestinilor pentru a fi dusa in intreaga lume.

Cei suferinzi de boli fizice pot gasi alinare rugandu-se in locurile sfinte – minunile se pot intampla si datorita simplului fapt ca puterea rugaciunii are efecte uimitoare asupra organismului uman. Se spune ca praful alb care cade de pe peretii din Biserica Nativitatii din Betleem – unde se afla grota nasterii Domnului este comestibil, fiind un leac pentru infertilitate.

O calatorie spre suflet

Cu adevarat miraculoase pot fi efectele sufletesti ale unui pelerinaj in Tara Sfanta. Fiecare dintre noi are sufletul apasat de o povara – mai mica sau mai mare, dar poate fi usurat fie apelandu-se la psiholog, iar mare parte a românilor cred in solutia oferita de credinta.

Un pelerinaj are si acest rost, al descoperirii sufletului, al intoarcerii spre sine, iar contextul si spatiul monumentelor incarcate de atata spiritualitate precum cele din Tara Sfanta pot provoca descarcari sufletesti. La Zidul Plangerii, de exemplu, evreii, insa si turistii apartinand altor religii, lasa biletele pe care noteaza dorinte sau rugaciuni pentru rezolvarea problemelor.

Dupa o calatorie spirituala, credinciosul poate simti ca si cum ar fi scapat de o maladie sau poate avea experienta vindecarii fizice datorita eliberarii unei tensiuni sufletesti.

O calatorie in istorie

Dincolo de gasirea sau regasirea spirituala, timpul, energia si banii care se duc pentru o excursie in Israel ar fi de prisos daca turistul nu ar aprecia si istoria, cultura si arta locurilor din aceasta parte a lumii. Ierusalimul si zonele din jur la care turistul are acces au o incarcatura istorica deosebita, vestigii antice sau foarte vechi fiind la tot pasul si inca bine conservate.

De asemenea, este o ocazie unica descoperirea mai multor religii in acelasi loc, putandu-se vizita Zidul de Vest – locul cel mai sfant din iudaism -, Domul Stancii – unul dintre cele mai sfinte locuri ale islamului, dar si un exemplu impresionant de arhitectura si arta islamica veche -, Biserica Tuturor Natiunilor – o Biserica Romano-Catolică situata pe Muntele Măslinilor, administrata actualmente de franciscani, dar unde pentru deschiderea altarului si a gradinii in Joia Sfanta este nevoie de acceptul comunitatii anglicane – sau Biserica Mariei Magdalena – Biserica Ortodoxa Rusa situata pe Muntele Maslinilor, în Gradina Ghetsimani din Ierusalim .

0 Shares
1 comment
  1. Superb! Mi-am propus si eu ca in urmatorii 4 ani sa ajung in Tara Sfanta, asa ca sfaturile sunt mai mult decat utile!

Comments are closed.

You May Also Like