Ce este necesar sa stii despre polizoarele unghiulare

Ce este necesar sa stii despre polizoarele unghiulare

0 Shares
0
0
0

Una dintre cele mai cunoscute scule electrice profesionale, este fara doar si poate polizorul unghiular, care mai este cunoscut si sub denumirea de flex.

Ei bine, aceasta unealta este folosita atat de catre mesteri, cat si de catre cei care efectueaza acasa diferite reparatii, sau care lucreaza cine stie ce.

Polizorul unghiular poate sa fie folosit cu succes in operatiuni care privesc taierea, prelucrarea sau slefuriea anumitor materiale precum lemnul, piatra, metalul, gresia sau faianta. De cele mai multe ori, polizoarele unghiulare sunt folosite in domeniul constructiilor insa ele se folosesc si in alte domenii de activitate.

Ce este necesar sa stii despre polizoarele unghiularePentru cei care nu stiu, motorul unui polizor unghiular actioneaza un angrenaj situat in unghi drept cu axul motorului si in capatul careia se regaseste un disc detasabil care se poate schimba in functie de operatiunea efectuata si in functie de tipul de material asupra caruia se actioneaza.

Polizoarele unghiulare sunt prevazute de regula cu o aparatoare a discului, care are rolul de a proteja muncitorul impotriva rezidurilor. Deasemenea, unealta este prevazuta si cu un maner lateral ideal pentru o manevrabilitate mai buna.

Referitor la polizoarele unghiulare este foarte important de amintit faptul ca acestea pot fi prevazute cu un motor electric, insa exista si flexuri cu motor pe benzina sau cu motor pe aer comprimat. Fiecare poate sa isi aleaga in functie de preferinte, in functie de nevoi si in functie de buget, unul dintre cele 3 tipuri de flexuri amintite anterior.

Cu siguranta, persoanele care cauta sa isi cumpere un flex trebuie sa cunoasca anumite detalii si despre tipurile de discuri cu care poate sa fie echipata o asemenea unealta.

Asadar, in primul rand putem sa amintim discurile diamantate care se folosesc in operatiunile de taiere. Acestea sunt fabricate din otel iar pe marginea exterioara detin niste fante diamantate, care pot fi crestate sau dintate. Aceste discuri sunt ideale pentru a taia materiale precum betonul, gresia sau faianta, piatra, sarmele din metal, tevile, etc.

Desemenea, un polizoarele unghiulare pot sa fie prevazute cu discuri cu perii de sarma. Acestea sunt ideale pentru a curata rugina, vopseaua sau chiar si cimentul care s-a intarit imediat dupa renovare.

Atunci cand se alege un asemenea disc trebuie ca dimensiunea acestuia sa fie corecta, iar viteza maxima de operare trebuie sa fie compatibila cu cea a flexului.

Un flex poate sa fie prevazut si cu discuri abrazive, care sunt utilizate in operatiunile de debavurare si debitare a anumitor materiale precum fonta, aluminiul sau otelul. Pentru taierea tevilor, a barelor sau a diverselor materiale pentru constructii, discurile abrazive sunt cele recomandate.

Un polizor unghiular mai poate sa fie echipat si cu discuri de slefuit, iar acestea se folosesc atunci cand se doreste efectuarea unor lucrari de finisaje a unor lucrari. Aceste discuri se pot folosi printre altele pentru ascutirea cutitelor, pentru ascutirea lamelor masinii de tuns iarba sau pentru lustruirea unor obiecte.

Asadar, persoanele care au de gand sa isi cumpere un polizor unghiular, cu siguranta ar trebui sa cunoasca toate aceste detalii.

0 Shares
You May Also Like