Ce trebuie sa vezi neaparat in Transilvania?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa vezi neaparat in Transilvania?
Romania ascunde multe frumuseti nedescoperite de turisti, asa ca o vacanta sau un concediu petrecut aici va va oferi multe satisfactii. Toate aceste radiouri din Sebes din din orasele invecinate iti aduc muzica dorita atunci cand vrei sa te relaxezi si sa iti petreci timpul liber asa cum vrei.

Daca ajungi in Hunedoara, trebuie sa vezi neaparat lacul Cincis. Situat la circa 10 kilometri de municipiul Hunedoara, acest lac este unul artificial, de acumulare. Aici ajung in fiecare an foarte multi turisti. In locul in care se gaseste acum lacul Cincis se afla in trecut satul Cincis. El a fost amenajat pe sute de hectare si ascunde inca ruinele unie fost biserici, care pot fi vazute atunci cand nivelul apei scade mai mult.

Aici poti face multe lucruri placute. Te poti scalda in apele reci ale acestui lac, ai posibilitatea de a te bronza pe malul lui, de a admira natura pitoreasca a locurilor, sau poti chiar sa pescuiesti, in cazul in care esti pasionat de acest sport placut si relaxant. Izvoarele de apa minerala Borsec aeprezinta un alt obiectiv turistic important al zonei Transilvaniei.[adsenseyu1]

La Borsec se gasesc 15 izvoare de apa minerala carbogazoana. Cei care doresc sa le vada pot parcurge intregul traseu pe jos, drumul nefiind unul anevoios. Traseul este special amenajat pentru turistii care vor sa viziteze aceste izvoare si sa vada minunea naturala care i-a fermecat pe oameni de-a lungul timpului.

Cei care au o aplecare pronuntata spre spiritualitate pot vizita manastirea Prislop, ea fiind situata la o distanta de circa 15 km de orasul Hateg. Manastirea Prislop este veche de 500 de ani si adaposteste o icoana despre care se spune ca poate face minuni, icoana Maicii Domnului. In incinta acestei manastiri a fost infiintat, in anul 1991, Seminarul Teologic Monahal Sfanta Ecaterina. Aici, durata studiilor ce trebuie urmate este de cinci ani.

Un obiectiv turistic foarte important din Transilvania este si Sarmizegetusa Regia. Cetatea Samizegetusei a fost fondata pe Dealul Gradistei. In timpul razboaielor daco-romane, cetatea a suferit pagube importante. Locul nu a fost inca cercetat in amanuntime de specialistii in arheologie, el ascunzand inca unele mistere care vor fi descoperite, cu siguranta, de cercetatorii din viitor.

[adsenseyu1]

Un loc in care oamenii se pot relaxa si pot avea de castigat in privinta sananatii lor este Salina Praid. Aceasta a fost amenajata intr-un stil deosebit si e recunoscuta in lumea intreaga pentru numeroasele atractii pe care le gazduieste in interior. Acest zacamant de sare are o adancime totala de 2700 de metri.

Inautrul salinei sa ala un adevarat oras situat sub pamant, turistii avand posibilitatea de a avea aici numeroase activitati relaxante, in timp ce respira aerul sanatos al salinei. Acesta este eficient in vederea tratarii afectiunilor sistemului respirator. Specialistii prezenti aici monitorizeaza totul cu atentie si ii indruma pe turisti in activitatile sportive pe care le pot face in salina. Astfel, castigul este unul dublu, atat sanatatea cat si relaxarea fiind aspecte pe care oamenii le castiga venind in salina.

0 Shares
You May Also Like