Ce drepturi ai în caz că zborul tău cu Ryanair a fost anulat

Ce drepturi ai în caz că zborul tău cu Ryanair a fost anulat?

0 Shares
0
0
0

Ryanair a devenit un brand ce poate reprezenta cel mai bine zborurile low cost, care au făcut transportul aerian mult mai accesibil.

Fondată în anii 1985-1986, numărul celor ce zburaseră cu această companie aeriană fiind de 5000 de persoane, actualmente, Ryanair cunoaște cifre colosale, în anul 2017 fiind prima companie aeriană care a înregistrat un număr de peste un miliard de pasageri.

De aceea, nu este de mirare să fii și tu printre cei care zboară sau au zburat vreodată cu Ryanair. Iar dacă te-ai ciocnit de zboruri Ryanair anulate, trebuie să cunoști că ai drepturi care sunt acoperite de către companie, atât în materie de despăgubire pentru zbor, cât și alte servicii și modalități de compensare.

Chiar dacă Ryanair este o companie low cost, aceasta nu înseamnă că legislația nu i se aplică. Astfel, ca și toate celelalte companii aeriene, Ryanair oferă despăgubiri pentru un zbor anulat. Iată care sunt drepturile tale în acest caz:

Ce drepturi ai în caz că zborul tău cu Ryanair a fost anulat

Compensaţie pentru zbor anulat

În cazul în care ai avut parte de un zbor anulat în ultimii 3 ani, poți beneficia de compensație pentru acest zbor din partea companiei.

Dacă nu ai fost preîntâmpinat cu 2 săptămâni înainte de zbor de anularea acestuia sau în intervalul de 7-14 zile înainte de zbor și nu  ți-a fost propus un zbor alternativ care nu decolează mai devreme de 2 ore decât cel inițial, și nu aterizează cu 4 ore mai târziu decât cel preconizat, sau dacă nu ai fost anunțat cu 7 zile preventiv și nu ți s-a oferit un zbor alternativ care nu decolează mai devreme de o oră decât cel preconizat și, în același timp, nu întârzie mai mult de 2 ore decât zborul tău inițial; să știi că ai dreptul de a primi o compensație pentru zborul anulat.

Mărimea compensației pe care o poți primi se află în legătură directă cu distanța zborului pe care ar fi trebuit să o acopere. Conform legislației europene primești de la 250 până 600 Euro pentru un zbor anulat.

Dacă dorești să afli mai multe despre sumele pe care le poți primi, accesează AirAdvisor.

Alte drepturi ale pasagerului aerian

Nu doar compensarea uni zbor anulat face parte din categoria drepturilor pasagerului companiei Ryanair. Compania poate să îți propună un zbor alternativ, care să corespundă cu aceleași condiții pe care le avea cel inițial șii să nu aibă întârzieri semnificative, întrucât și aceste întârzieri pot fi compensate. Un pasager poate primi nu doar un zbor alternativ sau compensație pentru zbor anulat, această problemă poate fi rezolvată și prin alte metode, și căi la fel eficiente, care pot fi propuse de companie:

  • rambursarea întregului preț al biletului
  • schimbul zborului pentru unul alternativ cu aceeași destinație finală
  • acoperirea cheltuielilor pentru transferul spre aeroportul de unde va avea loc zborul alternativ
  • acoperirea necesitaților alimentare
  • găsirea unui loc de dormit în hotel, dacă este necesar
  • asigurarea transportului pentru transfer la hotel

Compensația pe care o poți primi ca și despăgubire a unui zbor anulat, poate fi încasată nu doar pentru recentul tău zbor, dar și pentru zborurile tale ce au fost anulate de către Ryanair în ultimii 3 ani.

În cazul în care ai nevoie de verificarea zborului, obținerea de informații, dar și ajutor în depunerea plângerii, cererii, cei de la AirAdvisor sunt aici pentru colaborare și pentru a deveni partenerul tău de încredere până la capăt.

Specialiștii AirAdvisor cunosc și au avut nenumeroase cazuri, de aceea nu trebuie să permiți ignorarea drepturilor tale. Nu plătești specialiștii AirAdvisor până nu primești răspunsul pozitiv al companiei, care să satisfacă deranjul și paguba adusă. Nu rata șansa de a primi o compensație adecvată pentru serviciul prestat incorect și necalitativ!

0 Shares
You May Also Like