Portile sunt mai complicate decat par, mai ales daca iei in considerare toate elementele din care sunt realizate.
Fie ca vorbim de porti autoportante, porti culisante sau batante. Intr-adevar cele culisante sau autoportante (adica cele care se deschid in lateral de regula) au un sistem mai complicat de deschidere cu mai multe elemente de feronerie.
Pentru ca acest subiect, mai tehnic intr-adevar, nu este atat de popular, cred ca putine detalii, explicate mai pe intelesul tuturor ar fi de mare ajutor.[adsenseyu1]
Asa ca sa incepem cu elementele de feronerie pentru porti. Adica chestiile alea ciudate pe care majoritatea dintre noi le numim asa, pentru ca nici nu stim cum se numesc.
Sa incepem cu grupurile de role de fundatie. Acestea sunt rolele pe care poarta se “plimba” cand se deschide si se inchide. Rolele sunt folosite la portile autoportante impreuna cu carucioarele pentru role, adica sistemul care tin rolele impreuna, sina zincata pe care se misca rolele, opritorul, care evident, opreste poarta si inca cateva accesorii.
Acestea sunt elementele de feronerie pentru o poarta autoportanta sau in consol cum se mai numeste. Multi oameni nu vad diferenta intre aceste doua tipuri de parti, sincer nu sunt chiar atat de diferite, exista o singura diferenta mare intre o astfel de poarta si una culisanta (daca v-ati intrebat vreodata) este modul in care se deschid, cea culisanta gliseaza pe sina iar cea autoportanta pluteste, ramane suspendata in aer.
[adsenseyu1]
Pentru portile culisante, cele mai populare din aceasta categorie, avem urmatoarele elemente de feronerie, in loc de role, avem roti, incastrabile sau nu, si sine aplicabile pentru porti. Aceste elemente de feronerie fac parte din poarta propriu zisa si ajuta la functionarea sa.
Pentru o gama larga de asemenea produse de feronerie vizitati magazinul online ordis.ro, gasiti aici atat elemente de feronerie cat si kituri pentru automatizari porti si alte echipamente pentru siguranta si confort acasa si la birou.