Utilajele agricole pentru toamna

0 Shares
0
0
0

Utilajele agricole pentru toamna
Toamna este anotimpul planurilor marete pentru anul ce urmeaza in gospodaria fiecaruia si ne-am  gandit ca va poate fi util un articol cu privire la utilajele de care veti avea nevoie pentru lucrarile ce trebuie facute pana cand se va instala frigul si va ninge.

In acest scop am vorbit cu o firma care se ocupa cu productia si comercializarea de utilaje gradinarit si am primit mai multe sugestii de utilaje pentru gradinarit recomandate pentru perioada de toamna. Din discutiile avute cu diversi clienti s-a ajuns la concluzia ca indiferent cat de multe considerati ca stiti in legatura cu activitatile agricole, niciodata nu stiti suficient.

Nu este prea tarziu niciodata, sa aflati mai multe despre utilajele deja existente sau despre utilajele noi care apar pe piata si despre modul in care acestea va pot ajuta pentru activitatile pe care vi le-ati propus.

De asemenea cautand si informandu-va  puteti afla anumite idei in comunitatile in care se discuta despre pasiuni comune. Noi am identificat cinci utilaje care va vor fi de foarte mare ajutor pentru activitatea din gradina toamna.

[adsenseyu1]

Motocultoarele sunt utilaje de gradinarit ideale pentru terenul arabil pe care il aveti. Noi luam in calcul toate suprafetele posibile de care puteti sa dispuneti si am actualizat si modele in functie de nevoile fiecarei persoane.
Exista motocultoare hobby care le sunt utile persoanelor care au suprafete de pana la 1 hectar. Pentru aceste motocultoare latimea frezelor nu este mai mare de 80 – 90 de cm.

Motocultoarele semiprofesionale sunt destinate persoanelor care vor sa lucreze suprafete mai mari, peste 5 hectare si latimea frezelor va fi intre 800 si 100 de centimetri iar adancimea in care se lucreaza poate sa ajunga pana la maxim 22 de centimetri, iar principalul avantaj pentru aceste utilaje va fi cutia de viteze.

Exista si motocultoarele profesionale care sunt destinate persoanelor care au o recolta la nivel industrial iar transmisia de la motor spre cutia de viteze se va face prin ambreiaj, intr-un mediu uscat sau intr-o baie de ulei. Pentru aceste utilaje adancimea de lucru poate sa ajunga pana la maxim 25 de cm iar greutatea utlajului va fi de 80 de kg, avand o foarte buna aderenta pe sol.

Un alt utilaj la fel de important pentru gradinarit toamna este aspiratorul pentru frunze si, cu ajutorul acestuia nu va mai trebui sa maturati si sa greblati gradina.

[adsenseyu1]

Toamna este momentul in care gradina trebuie curatata dar ce vom face cu resturile? Cu crengile sau cu frunzele?

Pentru a scapa de ele avem nevoie de un tocator pentru crengi. Un tocator va fi foarte util pentru orice persoana pentru ca va toca resturile de vegetatie pe care le va transforma intr-un ingrasamant foarte bun.

Motofierastraul sau drujba este un utilaj ce nu ar trebui sa lipseasca din gospodarii  mai ales toamna cand vreti sa faceti curatentie.

Pentru a alege cel mai bun fierastrau  ar trebuie sa stiti pentru ce urmeaza sa fie folosit acesta. In cazul in care va trebuie doar pentru crengi nu va trebuie unul foarte puternic.

Daca trebuie sa taiati copaci atunci in mod cert aveti nevoie nu doar de un motofierastrau ci si de indemanare. Daca nu va pricepeti mai bine nu taiati copaci.

0 Shares
You May Also Like