Cum se alege culoarea potrivita pentru casa?

0 Shares
0
0
0

Cum-se-alege-culoarea-potrivita-pentru-casa
Suntem convinsi ca vi s-a intamplat sa treceti pe langa case in culori stridente care ies complet din peisaj si v-ati intrebat ce au gandit proprietarii cand au ales aceasta culoare pentru exterior.

Teoretic se poate alege orice culoare pentru exteriorul casei si daca mergeti pe principiul e casa mea si o zugravesc cum vreau in mod cert nu veti tine cont de celelate cladiri din jur sau de mediul in care este construita casa.

Pentru a vedea toata gama de culori in care puteti vopsi o casa va recomandam sa intrati pe Adrenco Design.

Din fericire tot mai multi oameni au ajuns la concluzia ca este mai bine sa ceara parerea unui specialist cand aleg decoratiunile si culorile pentru o casa. Suntem siguri ca daca am fi putin mai atenti in ceea ce priveste culorile, atat cele cu care ne imbracam cat si cele in care amenajam casa ochii nostrii ar avea mai putin de suferit.

[adsenseyu1]

Culorile au o influenta si asupra starii de spriti si in plus atunci cand veti vrea sa vindeti casa conteaza foarte mult si aspectul exterior, poate uneori mai mult decat cel interior pentru ca exteriorul unei case este cel care va da si prima impresie.

Atunci cand alegeti culorile de exterior ar trebui sa luati in calcul si culoriloe caselor din jur pentru ca veti crea un efect estetic neplacut si  casa poate sa para excentrica.

Este foarte important si faptul ca o vopsea se va decolora cu timpul si daca alegeti nuante deschise acestea se vor estompa cu timpul iar o culoare foarte inchisa se va decolora dupa o vara mai insorita.

Sunt trei elemente ce treibuie luate in calcula cand vopsim exterioarele cadirilor: peretii, colturile si marginile si apoi ferestrele si usile precum si elementele specifice de arhitectura.

[adsenseyu1]

Cea mai simpla varianta este sa alegeti o singura culoare pentru toata casa, si sa utilizati nuante diferite pentru cele trei elemente specifice mentionate mai sus. Aceasta este de fapt o varianta conventionala insa pentru persoanele care vor o locuinta indrazneata se pot alege culori contrastante una fiind pentru pereti si una sau mai multe pentru celelalte elemente.

Oamenii au preferat sa aleaga pentru exterior nuante cat mai apropiate de natura, dar alegerea culorii poate sa fie influentata si de tipul de cladire sau de arhitectura sa.

Trebuie de asemenea, luat in calcul si efectul pe care il au culorile asupra spatiului. Nuantele inchise pot sa faca o casa mai mare sa para mica, vor pastra caldura dar se vor decolora la soare, culorile deschise sunt total opuse, vor face o casa mica sa para mai spatioasa. Daca in momentul acesta aveti o casa intr-o nuanta inchisa si vreti sa o vopsiti intr-o nuanta mai deshisa ar trebui sa aveti si o baza peste prima culoare si asta inseamna o cheltuiala si o munca in plus.

Albul a fost tot timpul in top deoarece se potriveste pentru orice tip de arhitectura de la clasc la modern. Urmeaza culorile care au legatura cu natura care sunt elegante si care dau un efect de relaxare si nuantele de gri pentru un efect impunator.

0 Shares
You May Also Like