Lumea crestina sarbatoreste Craciunul in luna Decembrie. Stim cu totii ca 25 Decembrie este prima zi de Craciun, iar aceasta zi este una dintre cele mai importante pentru crestinii din intreaga lume, deoarece sarbatoresc Nasterea Mantuitorului Iisus Hristos.
Craciunul este fara doar si poate, cea mai populara sarbatoare din decursul unui an, iar in randurile care urmeaza, puteti descoperi cateva motive datorita carora oamenii iubesc atat de mult aceasta sarbatoare.
- Nasterea Domnului
Dupa cum va spuneam deja in introducere, in data de 25 Decembrie crestinii sarbatoresc Nasterea Domnului. Pentru crestini, Nasterea si Invierea Domnului sunt cele mai importante sarbatori, si au obiceiul de a merge la biserica (Casa Domnului) pentru a se ruga.
- Cadourile de la Mos Craciun
Fara doar si poate, exista o multime de traditii aparute in ceea ce priveste sarbatorile de iarna, in special Craciunul. Cel mai important motiv datorita caruia cei mici asteapta aceasta sarbatoare, este acela de a primi cadourile de la Mos Craciun.
Exista o multime de legende si in ceea ce-l priveste pe Mos Craciun, dar toate se invart in jurul aceluiasi subiect: impartirea cadourilor.
Se spune ca Mos Craciun soseste in fiecare an, in noaptea de Ajun, si ca le ofera celor care au fost cuminti, tot felul de cadouri. Si cei carea u fost neastamparati primesc de la Mosul cadou, o nuielusa.
- Impodobirea bradului
Bradul de Craciun cu siguranta este nelipsit din casele crestinilor (si nu numai) de sarbatori. Acesta este unul dintre simbolurile acestei sarbatori magice, iar oamenii asociaza mereu bradul, cu Craciunul.
Impodobirea bradului de Craciun are loc de obicei fie in Ajunul Craciunului, fie cu o zi inainte, iar bradul este foarte important dat fiind faptul ca sub brad, lasa de obicei Mos Craciun cadourile pentru cei care au fost cuminti, sau nuielusa pentru cei neastamparati.
- Mersul la colindat
Traditia spune ca (in Romania cel putin), in ziua de Ajun, in noaptea de Ajun si chiar in ziua de Craciun, crestinii merg la colindat din casa in casa, asa cum colinda si Fecioara Maria casele oamenilor pentru a fi gazduita sa-l nasca pe Iisus.
Colindatul este un motiv de bucurie in mod deosebit pentru cei mici, care colinda fiecare casa, si care fie primesc in schimbul colindelor bani, fie diferite dulciuri.
- Bunatatile de Craciun
De Craciun, fiecare familie se pregateste cum poate mai bine, si isi face cumparaturile. Din casele romanilor nu lipsesc bunatatile de Craciun, iar aici amintim carnea si preparatele din porc, dar si prajiturile si cozonacii.
Despre cozonac se spune ca este un fel de simbol al sarbatorii in casele romanilor, si ca nu lipseste din nici o casa de sarbatori. Acesta este si motivul datorita caruia, gospodinele fac in fiecare an de Craciun, diferite tipuri de cozonac (cu nuca, cu mac, cu cacao, cu rahat, etc.).
Exista insa femei care nu au timpul necesar la dispozitie pentru a face cozonaci, dar care opteaza pentru cozonac Royal Caramel Boromir. Practic, nu exista cozonac de cumparat care sa fie mai delicios decat cozonacul Royal de la Boromir, indiferent ca il doriti cu caramel sau alt tip de cozonac.
Iata informatiile nutritionale ale acestuia: Valoare medie pentru 100 g
- Valoare energetica 1690,0 kJ / 403,0 kcal.
- Grasimi 18.9 g, din care acizi grasi saturati 9.4 g.
- Glucide 48.1 g, din care zaharuri 26,5 g.
- Proteine10,2 g.
- Sare 0,8 g.
Asadar, atat datorita faptului ca este cea mai importanta sarbatoare crestina alaturi de Inviera Domnului, cat si datorita cadourilor primite de la Mos Craciun, datorita impodobirii bradului si altor traditii, oamenii iubesc atat de mult Craciunul.