Avantajele consumului de legume cultivate acasa

Avantajele consumului de legume cultivate acasa

0 Shares
0
0
0

Daca locuiti la casa si aveti o curte cat de mica, in mod evident trebuie sa profitati de terenul pe care il aveti la dispozitie, si sa cultivati fructe si legume pentru propriul consum.

Avantajele consumului de legume cultivate acasa sunt foarte multe si foarte importante, iar in cele ce urmeaza aveti posibilitatea de a descoperi cateva dintre acestea. Iata asadar de ce este important sa cultivati acasa legume, daca aveti gradina.

Avantajele consumului de legume cultivate acasa

  1. Mancati produse sanatoase

Cu totii ne dorim sa consumam doar produse sanatoase, insa de multe ori ajungem sa le cumparam din supermarket, chiar daca stim ca nu sunt la fel de sanatoase precum cele cultivate in propria gradina.

Atunci cand detineti o gradina, puteti alege sa cultivati rosii, ardei, castraveti, ceapa, usturoi, salata si alte cele necesare propriului consum. Cel mai important avantaj de care puteti avea parte daca alegeti sa profitati de terenul pe care il detineti, este ca mancati produse sanatoase.

Cultivand produsele in propria gradina, aveti siguranta faptului ca nu sunt injectate cu tot felul de chimicale, nu sunt stropite cu substante otravitoare, si stiti ce ingrasaminte ati folosit.

Consumati produse din propria gradina cand doriti sa mancati sanatos, si puteti simti diferente majore de gust intre produsele dvs. naturale, si cele care contin chimicale, pe care le puteti cumpara din supermarket.

  1. Economisiti bani

Fructele si legumele pe care le gasim in supermarketuri si care provin din import, au preturi destul de piperate. Acest lucru nu reflecta insa calitatea produselor, care dupa cum spuneam, contin multe chimicale.

Alegeti solutia cea mai simpla, si cultivati fructe si legume in propria gradina. In acest fel economisiti bani pentru ca nu mai trebuie sa cumparati kilograme de rosii, castraveti, varza, salata, ardei, si alte cele.

Tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti in gradina, si sa va aprovizionati. Economiile pe care le faceti, pot fi cheltuite in alte scopuri.

  1. Aveti parte de activitate fizica

Sportul este recomandat chiar si de catre medic, dar daca timpul nu va permite sa faceti sport, cel putin atunci cand aveti o gradina si pe care o folositi pentru a cultiva diferite legume sau fructe, munciti.

Chiar daca folositi motocultorul sau motosapa, tot munciti, iar astfel aveti parte de activitatea fizica atat de necesara pentru sanatate.

Ei bine, dupa cum se poate vedea, puteti avea avantaje importante atunci cand va ocupati de cultivarea legumelor (si a fructelor) in propria gradina. Este insa important sa stiti ca agricultura presupune multa munca, desi dupa cum am mentionat mai sus, puteti sa folositi acum motosapa sau motocultorul pentru a va usura munca.

Aceste utilaje de gradina sunt necesare pentru a pregati terenurile, astfel incat primavara sa puteti semana sau sa plantati rasadurile dorite.

O motosapa este potrivita pentru suprafete mici de teren, precum o gradina de exemplu, o sera sau pentru solarii. In schimb, daca terenul pe care doriti sa il folositi pentru a cultiva difernte legume are o suprafata mai mare, puteti achizitiona un motocultor Rabota K10.

Un astfel de utilaj are in dotare un motor pe benzina euro 5, si 10 CP. Utilajul are cutie de viteze cu priza de dotare, are de-asemenea carcasa reductor din fonta, si este dotat cu roti de cauciuc.

Puteti folosi fara probleme un motocultor Rabota K10 chiar si pentru suprafete mari de teren, de peste 10.000 de metri patrati. Puteti de-asemenea sa-i atasati utilajului diferite accesorii precum plug de arat sau plug de bilonat printre altele.

Concuzie

Daca aveti o gradina cat de mica, puteti cultiva diferite legume pentru propriul consum, iar astfel veti avea siguranta ca mancati produse sanatoase. Pentru pregatirea terenului aveti nevoie de o motosapa, sau de un motocultor Rabota K10 daca detineti o suprafata mare de teren. Folosind motocultorul sau motosapa, va usurati munca de pregatire a terenului.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like