Cei mai multi dintre oamenii din ziua de astazi sunt de parere ca, sa creezi machete, este un lucru destul de simplu, caci lipeste cateva lucruri si gata, aia e macheta. Insa nu este nici pe departe asa, caci realizarea unei machete presupune o munca destul de grea, care trebuie tratata cu o deosebita seriozitate si cu multa atentie.
Tocmai din acest motiv, in cele ce urmeaza, voi incerca sa explic cateva dintre etapele care trebuiesc urmate in realizarea unei machete de buna calitate si nu in ultimul rand, va voi spune ce fel de materiale se folosesc la realizarea unei machete.
Prima etapa in realizarea unei machete este asamblarea. Pentru asamblare se foloseste un cleste, mai exact pentru taierea pieselor. Insa aici trebuie sa fiti foarte atenti, caci veti avea nevoie de un cleste care sa poata taia bine plasticul, fara a- l strivi pe acesta.
Pentru modelism va puteti ajuta de cutite sau chiar de bisturie medicale. Iar aici va pot da si un sfat, caci este recomandat din toate punctele de vedere sa filositi bisturie medicale, deoarece acestea sunt si mai ieftine, si taie si mai bine.
Insa piesele ce urmeaza a fi asamblate au nevoie sa fie slefuite, iar pentru asta cu siguranta veti avea nevoie de hartie abraziva. In ceea ce priveste lipirea pieselor este recomandata utilizarea nitrodiluantului, deoarece acestea este destul de durabil si ieftin ca pret.
A doua etapa este vopsirea. Iar atunci cand vine vorba despre vopsirea machetelor trebuie sa va spun ca este recomandat ca aceasta sa se faca cu aerograful, si nu cu spray- uri sau altele. In ceea ce priveste vopselele folosite, trebuie sa stiti ca acestea trebuie sa fie unele dedicate modelismului, si nu alte tipuri de vopsele care sunt folosite spre exemplu la vopsitul gardurilor sau a masinilor.
Ultima, insa nu cea din urma etapa in realizarea machetelor este marcarea sau aplicarea marcajelor. Iar aici este vorba despre decaluri sau despre marcaje prin transfer la cald. Decalurile se asaza intotdeauna pe suprafete care sunt cat mai lucioase.
Iar in cazul in care suprafata nu este una lucioasa, atunci in zona respectiva trebuie sa fie aplicat un lac lucios. Aplicarea lacului lucios trebuie sa se fata neaparat cu aerograful si in niste straturi foarte subtiri. Abia dupa ce lacul se usca trebuie sa se treaca la aplicarea decalului, care in cele din urma trebuie sa fie sigilat tot cu un lac lucios.
Iar in cazul in care tineti cont de toate aceste aspecte prezentate in cele de mai sus, cu siguranta o sa puteti fi capabili sa realizati chiar si singuri niste machete de o buna calitate si de care cei apropiati vor fi impresionati.