Cum citim corect apometrul?

Cum citim corect apometrul?

0 Shares
0
0
0

Pozitionarea apometrului difera in functie de tipul de locuinta. La bloc apometrul se afla de obicei in apartament insa daca sunteti la curte cel mai probabil ca il veti gasi in camine vane special amenajate pentru acest scop.

O modalitate de a urmari cantitatea de apa pe care o utilizati este sa cititi din cand in cand propriul contor de apa.

Citirea contorului este usoara, dar este posibil sa trebuiasca sa dureze ceva pana veti ajunge la el. Cei mai multi oameni dispun de contoare in aer liber amplasate in gropi special amenajate denumite camine vane. Cele mai multe gropi sunt de asemenea echipate cu un dispozitiv de citire automata  a consumului. Pe margine exista o piulita din alama cu cinci laturi. Exista o serie de alte variante ale capacelor apometrelor, inclusiv capacele compozite din plastic.

Cum citim corect apometrul?
Utilizand o pereche de clesti, rotiti piulita in sens invers acelor de ceasornic pentru a debloca capacul sondei si ridicati putin. Puteti sa ridicati capacul si sa il dati la o parte din cale. Daca exista un ERT montat prin sau sub capac, aveti grija sa nu deteriorati cablajul dintre contor si ERT – asigurati-va ca asezati cu atentie capacul pentru a nu il pierde. Daca deteriorati firul sau sistemul ERT, va trebui sa-l reparati sau sa-l inlocuiti contra cost.

In interiorul aparatului veti gasi un capac din plastic care protejeaza de inghet. Este posibil sa existe un vechi contor de masura pe capacul de inghet. Puteti ignora acest cadran deoarece nu este conectat la contor – asigurati-va ca nu il aruncati totusi. Scoateti capacul de inghet pentru a vedea cadranul. Este posibil sa fie nevoie sa deschideti un capac in partea superioara a cadranului.

Aparatul de masura va avea un rand de cifre care arata ca kilometrajul dintr-o masina. Fiecare dintre multele tipuri diferite de contoare din sistemul nostru arata putin diferit, dar aceasta imagine este tipica. Majoritatea numerelor vor fi negre pe un fundal alb, in timp ce ultimele trei numere sunt de obicei albe pe fond negru. Pot sa existe unul sau mai multe zerouri imprimate care nu se misca.

Daca cititi doar numerele negre de pe fundalul alb din partea stanga a cadranului, veti obtine numarul de litri pe care i-ati folosit de cand a fost instalat contorul – acesta este numarul  de pe factura. Cand verificati mai tarziu contorul, scadeati prima lectura din a doua lectura pentru a obtine numarul de litri de apa pe care i-ati folosit intre citiri.

Inchideti capacul cadranului de masura daca exista unul si puneti cu grija capacul de inghet. Daca exista un dispozitiv AMR, introduceti firul prin slotul din margine. Puneti la loc capacul sondei, avand grija sa nu deteriorati firul sau sistemul ERT si strangeti piulita pentru a bloca capacul apometrului. In cazul in care capacul nu este foarte bine inchis, este posibil sa aveti si vizitatori care sa intre in caminul pentru apometru si sa umble la sigiliul de protectie.

Unele  apometre sunt situate in interior. Trebuie doar sa gasiti contorul si sa cititi numerele de pe cadran.

0 Shares
You May Also Like