Cum facem mentenanta lanternelor tactice?

0 Shares
0
0
0

Cum-facem-mentenanta-lanternelor-tacticeAtunci cand vorbim despre lanterne profesionale tactice si nu numai va recomandam sa aveti grija si la mantenanta. Noi v-am pregatit o lista de sfaturi si sugestii pentru a prelungi cat mai mult durata de viata a unei lanterne.

De fiecare data urmariti si cititi instructiunile de pe produse pe care le puteti gasi cu usurinta in manualul pe care il ofera producatorii si in recomandarile in legatura cu modul de utilizare al bateriilor si al lanternei.

Folositi numai surse de putere recomandate. Nu inversati polaritatea bateriei si nu utilizati sursele de putere impreuna, de exemplu surse vechi combinate cu surse noi.

[adsenseyu1]

Nu utilizati tipuri de baterii in special pe cele combinate intre ele pentru ca in modul acesta elementul cu capacitate electrica mica este afectat in mod sigur. Nu lasati apa ori umiditatea sa se infiltreze in lanterne.

Nu tintiti lanterna aprinsa spre ochii altor oameni sau spre ochii animalelor pentru ca acest lucru poate sa cauzeze orbirea temporara a lor. Nu lasati copii sa utilizeze acest tip de lanterne fara asistenta.

Cum se ingrijesc si cum se depoziteaza lanternele tactice. Va reocmandam sa curatati in mod periodic lanternele de praf ori de grasimi. Tineti cont si de faptul ca lanternele cu cat sunt mai vechi cu atat sunt mai putin protejate de acumularile de umezeala si de praf.

Lipsa unor lubrifianti preaplicati va grabi exponential degradarea capacului lanternei ori a filetelor. Pentru a curata capacele este nevoie de mai multe operatiuni.

[adsenseyu1]

Desfiletati capacul si eliminati filetul pentru resigilare, incercand in acelasi timp sa nu folositi piese de metal ori surubelnite si chei. Nu utilzati solventi. In cazul in care filetul pentru etanseizare se degradeaza cel mai bine ar fi sa il inlocuiti cu un filet nou.

Curatati bine capacele de metal utilizand carpe imbibate in etanol. Va recomandam atentie in acest sens pentru a nu permite ca lichidul sa intre in lanterna pentru ca acesta poate sa afecteze foarte repede buna functionare a lanternei.

Dupa ce lichidele ajung in interiorul unei lanternei o pot deteriora foarte rapid pentru ca aceste lichide vor coroda efectiv firele electrice si interiorul si vor duce in timp extrem de scurt la defectarea definitiva a lanternei.

Dupa ce curatati lanterna este recomandat sa lubrifiati capacul cu o substanta pe baza de siliciu. Gelurile speciale pentru lanterne au proprietati speciale si de aceea nu se recomanda sa aplicati gelurile pe care in mod normal le folositi la automobile sau orice alt tip de substanta cu alta destinatie pentru ca aveti toate sansele sa degradati filtrele de etanseizare.

Daca lanterna este supusa unor operatiuni active pe tot timpul anului in special in zonele in care este praf sau umezeala noi va recomandam o curatare sau o lubrifiere frecventa sau daca nu va recomandam sa faceti asta de cel putin 2 ori in decursul unui an.

Sunt si lanterne care au garantie extinsa de pana la 20 ani de la cumparare. Cu toate acestea trebuie sa stim si ca garantia nu acopera urmatoarele daune ce pot fi provocate de utilizarea neadecvata, incercarea de a repara sau de a modifica lanterna fara a fi calificati.

0 Shares
You May Also Like