Primele prototipuri de iPhone erau dotate cu camere foto fixe care faceau poze de 2.0 megapixeli. Aceasta era monata in spatele device-ului mobil. De asemenea, camera nu prezenta zoom optic, optiunea pentru autofocus sau optiunea flash.
Aceasta nu suporta video recording-ul, chiar daca iPhone 3G putea sa indeplineasca doar pe jumatate aceasta functie prin intermediul aplicatiei third gasita in Apple Store. Comparativ cu acest prototip, iPhone 3G prezinta o camera de 3.2 megapixeli, prezentand functia de autofocus, auto macro si de balans alb-negru.
[adsenseyu1]
Aceasta camera poate captura video-uri in format VGA de 640×480. Un clip are 30 de frame-uri pe secunda si comparativ cu dispozitivele high-end aceasta are efectul rolling-shutter. Dupa ce ati filmat, puteti incarca videoclipul direct pe site-uri precum Mobile Me, Youtube si asa mai departe.
Camera unui smartphone reprezinta rezultatul unei tehnologii avansate, fiind pe locurile fruntase la nivel mondial deoarece fac fotogarfii foarte bune.
Au fost testate in locuri neprielnice tehnologiei, iar fotografii profesionisti s-au aratat multumit. In cazul in care telefonul dumneavoastra s-a defectat, ar fi indicat sa nu il inlocuiti cu altul, ci sa-l reparati.
Pe piata exista numeroase service-uri unde puteti face asta precum service gsm Bucuresti. Aici veti intalni o echipa de profesionisti care va vor ajuta sa va bucurati de telefonul dumneavoastra din nou.
Puteti sa va bucurati din nou de iPhone 4 care a fost primul telefon produs Apple care prezenta o camera high-end pentru telefoane. Aceasta prezenta o rezolutie de 2592×1936 de pixeli, putand inregistra filmari la o rezolutie de 720p.
[adsenseyu1]
Camera continea, de asemenea, un low light senzor care ajuta la realizarea fotografiilor intr-o incapere slab luminata. De asemenea, camera era prevazuta cu un LED flash care putea sa stea aprins pe parcursul unei inregistrari video.
Asadar, conform celor mentionate anterior, iPhone 4 a fost considerat primul iPhone care poate sa creeze fotografii de tip high dynamic range. De asemenea, acest prototip dispune si de o a doua camera, aceasta fiind localizata pe partea din fata device-ului. Camera secundara este capabila de a face fotografii la tipul de rezolutie VGS si sa inregistreze video-uri standard definitiont.
Comparativ cu prototipul anterior, camera iPhone-ului 4S a venit cu imbunatatiri. Rezolutia a fost marita la 8 megapixeli in modulul foto, iar in modulul video, aceasta a fost marita la full HD adica 1980×1200.
Camera poate fi accesata cu ajutorul butonuli lock-screen si poate fi declansata prin intermediul butonului de volum up. De asemenea, iPhone 4S si iPhone 5 ruleaza pe un nou sistem de operare, acesta fiind iOS 6.
Acest lucru face ca telefonul sa poata creeze noi fotografii panoramice, utilizand-use aplicatia incorporata camerei. Comparativ cu iPhone 4S, iPhone 5 poate sa creeze capturi foto in timpul in care acesta inregistreaza video. Aceasta functie nu a mai exista la niciun model pana atunci si a fost apreciata atat de critici cat si de useri.
Ultimele prototipuri Apple, iPhone 6 si iPhone 6Plus, sunt echipate cu camere de 12 megapixeli si pot filma aproximativ 4 ori full hd, adica 4k. Utilizatorul poate sa acceseze setarile camerei si sa schimbe rezolutia camerei.