Ce trebuie sa stim despre vopselele lavabile?

0 Shares
0
0
0

Ce-trebuie-sa-stim-despre-vopselele-lavabileAlegerea vopselelor nu poate si nici nu ar trebui sa tina cont numai de gusturile personale ci si de cel care produce vopselele. Vizitele in magazine specializate sunt uneori ametitoare.

Sunt sute de cutii si de cutiute, nenumarate cataloage si nuante, si toate sunt adunate creand un tablou naucitor. Aici apar in scena si importanta producatorilor de vopsele.

Desigur ca o parte foarte mare din prestigiu se datoreaza traditiei sau pozitionarii pe piata insa asta nu are cum sa certifice calitatea. Producatorii de vopsele buni mizeaza de fiecare data pe compozitie si isi fac loc in fata rafturilor sau in recomandarile consumatorilor tocmai pentru acest fapt.

[adsenseyu1]

Acoperirea foarte buna, echilibrul compozitional, calitatea pe care o au culorile, economia, ambalajele, atentia la detalii, toate acestea sunt calitati pe care le are un producator de vopsea de top.

Prin urmare daca revenim la acel moment in care intrati in magazinele de profil si sunteti loviti de mirosurile puternice de vopsea si de o larga paleta de culori si optiuni va recomandam sa va amintiti ca toate sunt aproximativ la fel si singura diferenta este adusa de producator. Noi va recomandam sa verificati si Stucco Venetiano pret .

Nu conteaza foarte mult tara de unde provine vopseaua in cazul in care acel producator a fost atent la compozitie sau mizeaza pe calitatea produsului.

Producatorii de vopsea ajung in topuri dupa mai multi ani de existenta si in functie de promovarea atenta si de acumularea experientei.

Prin urmare va recomandam sa nu va lasati furati de ambalajele tipatoare ori de culorile suprarealiste si sa mergeti pe mana producatorilor seriosi.

Suporturile pe care ar trebui sa se aplice vopseaua trebuie sa fie in primul rand degresate, uscate si curatate de praf pentru ca vopseaua sa fie exact asa cum scrie pe cutie.

Pentru suprafetele metalice trebuie sa se elimine in mod eficient rugina, prin periere sau prin slefuire cu hartie abraziva. De asemenea va trebui sa se degreseze folosind substante speciale.

[adsenseyu1]

Dupa aceea se va proteja cu un grund anticoroziv, dupa ce se usuca grundul va recomandam si o usoara asperizare a sa pentru a mari si buna aderenta a emailului. Pentru acele suprafete de lemn noi va trebui sa va asigurati si ca lemnul este suficient de uscat astfel incat sa nu devina tensionat si nici sa nu crape dupa ce se va amortiza si se va vopsi.

Suprafetele de lemn se vor curata, se slefuiesc de-a lungul fibrei utilizand hartie abraziva cu o granulatie medie si se elimina parul, se degreseaza si apoi se grunduiesc cu 2 straturi care vor avea efect de protectie impotriva carilor, mucegaiului ori insectelor.

Dupa ce grundul se usuca va recomandam sa slefuiti si sa desprafuiti. Pentru acele suprafete foarte degradate se va elimina vechiul strat de praf pana la un suport adecvat prin decapare chimica ori prin metode mecanice, se remediaza fisurile si alte imperfectiuni de pe suprafete, se usuca si apoi se da si un strat de grund alchidic si abia apoi se aplica emailul. In cazul in care suprafata e in buna stare se spala cu detergent

0 Shares
You May Also Like