Concediile in Romania sunt unele dintre cele mai interesante atunci cand alegi locuri in care nu merge toata lumea. De aceea iti prezentam mai multe locatii pe care le poti incerca.
- Slanic Moldova
Slanic Moldova este o locatie fabuloasa pentru un concediu linistit. Aici vin atat cei care au nevoie de tratament in izvoarele cu proprietati terapeutice, cat si cei care isi doresc un concediu diferit. Poti gasi cele mai bune facilitati de cazare, cum ar fi La Kuburi cazare in Slanic Moldova si vei beneficia de un timp absolut superb aici, indiferent de sezon.
- Poiana Brasov
Cand te-ai saturat sa cauti vampiri, ia in considerare Poiana Brasov pentru o schimbare de ritm. Este cea mai populara statiune de schi din Romania care atrage de asemenea schiori din toata Europa. Situata in Muntii Carpati, statiunea de schi are sapte partii care ofera o combinatie de 25 km (15 mile). Statiunea gazduieste, de asemenea, evenimente competitive de schi alpin si patinaj. Dupa o zi pe partii, incalzeste-te cu un vin traditional fiert sau incearca niste tuica fiarta.
- Castelul Corvinilor
Castelul Corvininilor este o structura medievala impozanta, gotica, considerata cel mai impresionant castel medieval din Romania. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de Castelul Huniazilor dupa oficialul de rang inalt care l-a construit. Castelul Corvinilor este un castel de basm care este accesat pe un pod de lemn. Un corb purtand un inel de aur este un simbol al castelului din secolul al XV-lea. Vezi si groapa ursilor si temnita in care oamenii au fost tortuti.
- Manastirea Sucevita
Manastirea Sucevita este unica din punct de vedere arhitectural, fara indoiala. Cumva imbinarea stilurilor gotice si bizantine, plus stilul de pe bisericile pictate din Moldova se reunesc intr-o cladire spectaculoasa. Partea frontala este cilindrica, acoperita cu un acoperis conic, in timp ce partea din spate este dreptunghiulara si acoperita cu un turn mic. In interior, veti gasi picturi pictate de la inceputul anilor 1600. Manastirea, situata in nord-estul Romaniei, este considerata una dintre cele mai importante biserici pictate din Moldova.
- Salina Turda
Mina de sare, care dateaza inca din secolul al XVII-lea, a fost folosita pentru orice, de la un centru de depozitare a branzeturilor pana la un adapost de bombe din al doilea razboi mondial, dupa ce s-au oprit sapaturile in 1932. Astazi, a fost transformata intr-un parc tematic incredibil. Situata in judetul Cluj, Salina Turda a fost numita unul dintre cele mai cool locuri subterane din lume. Cand vizitati, veti cobori in jur de 120 de metri inainte de a atinge fundul minei. Odata ajunsi in interior, veti gasi un amfiteatru, o sala de bowling, un lac subteran cu barci si un carusel.
- Alpii Transilvaniei
Alpii transilvaneni, cunoscuti si sub denumirea de Carpatii Meridionali, nu sunt la fel de inalti precum Himalaya, de obicei avand sub 2.000 de metri inaltime. Exceptia este Muntele Moldoveanu, cu o inaltime de 2.544 metri, cel mai inalt punct din Romania. Muntii salbatici, plini de pajisti pline de oi cu flori salbatice, ofera cateva drumetii destul de bune vara si schi iarna. Aceste trasee insa sunt pentru persoane cu experienta pe munte.