Sfaturi si idei practice de amenajare a livingului

Sfaturi si idei practice de amenajare a livingului

0 Shares
0
0
0

Livingul este una dintre cele mai importante incaperi ale unei locuinte, in conditiile in care pe timpul zilei, intreaga familie se reuneste in aceasta camera. De-asemenea, atunci cand aveti invitati la cina sau cand sunteti vizitati de parinti, frati si surori ori alte rude sau prieteni, cel mai probabil ii veti invita in living.

Aceasta incapere a locuintei dupa cum se poate vedea, este una foarte importanta, iar din acest motiv trebuie ca decorul sa fie unul confortabil si primitor, atat pentru familie cat si pentru invitati. Daca insa considerati ca livingul nu arata asa cum v-ati dori, atunci puteti sa va ganditi la reamenajarea sa.

In momentul in care doriti sa va apucati de aceasta treaba si anume reamenajarea livingului, este foarte important sa tineti cont de cateva detalii foarte importante. In urmatoarele randuri ale acestui articol vom dezbate acest subiect, pentru ca existand atat de multe obiecte de mobilier, de la mese si scaune pentru living, la bufete si vitrine, canapele si fotorii, etc., alegerea obiectelor de mobilier poate deveni o sarcina complicata.

Sfaturi si idei practice de amenajare a livingului

Stabiliti scopul incaperii

Cand intentionati sa reamenajati livingul, stabiliti scopul acestuia. Doriti sa va amenajati biroul in incapere? Urmeaza sa petreceti majoritatea timpului alaturi de familie in camera respectiva? Veti folosi incaperea doar cand aveti musafiri? Tineti neaparat cont de aceste detalii.

Calculati spatiul

Este foarte important sa faceti niste masuratori si sa calculati spatiul de care dispuneti. Cunoscand spatiul liber pe care il aveti la dispozitie pentru amenajarea locuintei, veti putea cauta bufete, vitrine, canapele si alte obiecte de mobilier, care sa se incadreze perfect in spatiul respectiv.

Stabiliti stilul de amenajare al incaperii

Puteti opta de exemplu pentru un living amenajat in stilul clasic. In aceste conditii, cu siguranta va fi necesar sa optati pentru mobilier din lemn masiv, iar vitrine si bufete frumoase, cu siguranta veti gasi, care sa fie pe placul dvs. si care sa se incadreze perfect in incaperea dvs.

Este important insa de precizat faptul ca obiectele de mobilier din lemn masiv sunt mai scumpe decat alternativele, asa ca alegeti asemenea corpuri de mobila doar daca dispuneti de un buget mare.

In cazul in care nu sunteti adept al stilului clasic de amenajare al locuintei, puteti opta pentru un living modern (contemporan). In aceste conditii puteti opta pentru obiecte de mobilier din pal sau mdf. Si obiectele de mobilier fabricate din aceste materiale sunt de o calitate buna, arata fabulos, si au avantajul ca sunt mai ieftine.

Este insa foarte important ca atunci cand alegeti mobilierul pentru living, acesta sa fie in acelasi stil precum mobilierul din alte incaperi ale locuintei. Daca dormitorul este unul modern, cu siguranta acelasi tip de mobilier trebuie ales si pentru living, pentru a crea un aspect armonios al locuintei.

Stabiliti punctul focal al camerei

Acesta este un alt detaliu important de care trebuie sa tineti cont. Puteti alege ca punct focal al camerei o vitrina impresionanta, in care sa va expuneti colectia de bijuterii.

Puteti de-asemenea sa optati pentru un bufet pe care sa il alegeti drept punct focal al camerei. In interiorul bufetului veti putea depozita diferite obiecte sau produse, chiar si haine, in timp ce deasupra pe bufet puteti aseza de exemplu o plasma mare. Daca doriti ca bufetul sa ie punctul focal al camerei si sa asezati pe el o plasma, atunci in partea opusa (peretele opus), asezati o canapea. Alegeti o canapea mare si spatioasa daca aveti si copii, iar in timpul zilei sau in week-end, va uitati impreuna la filme, sau la sport.

Cand alegeti obiectele de mobilier, alegeti-e pe cele adecvate, insa incercati sa reduceti numarul acestora. Daca de exemplu alegeti un bufet, nu mai optati si pentru o vitrina. O canapea spatioasa, cu un bufet in care sa depozitati cateva lucruri, si pe care sa asezati televizorul, pot crea decorul perfect in living. Avand centrul camerei liber, va puteti juca cu cei mici sau pur si simplu, aveti o mare libertate de miscare.

Stabiliti cromatica

In momentul in care deja stiti ce obiecte de mobilier doriti sa alegeti, este foarte important sa stabiliti cromatica livingului. Daca optati de exemplu pentru pereti albi, puteti alege si obiectele de mobilier de aceiasi culoare, insa este indicat ca parchetul ales sa fie de culoare inchisa. Un parchet inchis la culoare (gri inchis sau chiar negru), alaturi de pereti albi si mobilier alb, creaza un decor fabulos.

Este foarte important sa alegeti si perdeaua si covorul care sa se asorteze perfect din punct de vedere cromatic. De-asemenea, este important de precizat ca in cazul in care veti alege o schema cromatica din mai mult de 4 culori, incaperea va parea foarte aglomerata.

Nu este asadar cea mai simpla misiune aceea de a va amenaja livingul, insa daca tineti cont de cele prezentate in randurile de mai sus, cu siguranta veti reusi sa creati un decor confortabil si primitor.

0 Shares
You May Also Like