Ce este masajul suedez?

Ce este masajul suedez?

0 Shares
0
0
0

Masajul suedez este cel mai popular tip de masaj din Statele Unite, insa acest tip de masaj de relaxare este foarte popular si in Europa, inclusiv in Romania, iar doritorii pot merge la Fivemassage, un nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti, pentru a beneficia de acest tip de masaj de relaxare Bucuresti.

Masajul presupune utilizarea mainilor, a antebratelor sau a coatelor pentru a manipula straturile superficiale ale muschilor pentru a imbunatati sanatatea mentala si fizica. Miscarea activa sau pasiva a articulatiilor poate face parte si din masaj. Beneficiile masajului suedez includ circulatia sangelui crescuta, relaxare psihica si fizica, scaderea stresului si tensiunea musculara si imbunatatirea gamei de miscare.

Ce este masajul suedez?

Originile masajului suedez

Masajul suedez a fost inventat de un instructor suedez de garduri numit Per Henrik Ling in anii 1830. Dupa ce a fost ranit in coate, se presupune ca s-a vindecat folosind lovituri (percutie) in jurul zonei afectate.

Ulterior a dezvoltat tehnica cunoscuta in prezent sub denumirea de masaj suedez. Aceasta tehnica a fost adusa in Statele Unite din Suedia de catre doi frati, Dr. Charles si Dr. George Taylor in anii 1850. Tehnicile specifice utilizate in masajul suedez implica aplicarea unor lovituri lungi de alunecare, frecare si miscari de framantare si atingere pe tesuturile moi ale corpului. Uneori se folosesc miscari articulare pasive sau active.

Beneficii

Spre deosebire de terapia medicamentoasa, care este adesea asociata cu numeroase efecte secundare sistemice si pe termen lung, terapia de masaj este relativ sigura si are putine contraindicatii. De asemenea, ofera multe avantaje.

Beneficii fizice

Exista numeroase beneficii fizice asociate cu utilizarea masajului suedez:

  • desfacerea muschilor stransi si intinderea tesuturilor conjunctive;
  • ameliorarea crampelor si a spasmelor musculare si scaderea oboselii musculare;
  • slabirea articulatiilor si imbunatatirea gamei de miscare;
  • cresterea fortei musculare;
  • calmarea sistemului nervos;
  • stimularea circulatiei sangelui;
  • intarirea tonusului muscular si al pielii;
  • ameliorarea simptomelor unor astfel de tulburari cum ar fi astmul, artrita, sindromul de tunel carpian, sindroamele cronice si acute de durere, durerea miofaciala, cefalee, disfunctia articulatiei temporomandibulare (TMJ) si leziunile atletice;
  • grabirea vindecarii de rani si boli;
  • imbunatatirea drenajului limfatic al deseurilor metabolice.

Beneficii mentale si emotionale

Beneficiile mentale asociate terapiei de masaj includ urmatoarele:

  • relaxare psihica;
  • imbunatatirea lungimii si a calitatii somnului;
  • ameliorarea stresului, depresiei, anxietatii si iritatiei;
  • capacitate crescuta de concentrare;
  • sentiment imbunatatit de bunastare.

Descrierea masajului de relaxare (a masajului suedez)

In masajul suedez, persoana care urmeaza sa fie masata se afla pe o masa de masaj si este drapata cu un prosop sau o foaie. Este un tratament de masaj cu corp complet, cu exceptia zonelor contraindicate sau in care clientul cere sa nu fie atins. Ulei aromatic sau necentralizat sau lotiune este utilizat pentru a facilita miscarile de masaj. Fiecare sesiune dureaza de obicei 30-60 de minute. In functie de preferintele clientului, o sedinta de masaj poate implica utilizarea mai multor sau a tuturor urmatoarelor tehnici de baza: efleurage, petrissage, frecare, vibratie si tapotement.

Effleurage

Efectul este cel mai frecvent accident vascular cerebral in masajul suedez. Este o miscare care curge liber si aluneca spre inima, urmarind contururile corpului folosind palma uneia sau ambelor maini. Se aplica ulei cu aceasta lovitura pentru a incepe prima etapa a masajului. Terapeutul aplica o presiune constanta usoara sau medie. Acest accident vascular cerebral este utilizat pentru incalzirea muschilor, relaxarea corpului, calmarea nervilor, imbunatatirea circulatiei sangelui si a functiei inimii si imbunatatirea drenajului limfatic.

Petrissage

Aceasta tehnica seamana cu aluatul framantat. Implica ridicarea, rularea si stoarcerea carnii sub sau intre maini. P é trissage este conceput pentru a elibera tensiunea musculara, pentru a imbunatati fluxul de sange si pentru a creste drenajul limfatic.

Frecare

Acceleratiile de frecare functioneaza pe muschii mai adanci decat tehnicile descrise anterior. Tehnica de frecare este o lovitura sub presiune si este cea mai adanca folosita in masajul suedez. Terapeutul de masaj aplica presiune prin punerea greutatii corpului sau pe planul mainii si pe tampoanele degetelor, gaturilor, degetelor sau ale spatelui antebratelor, apoi elibereaza presiunea incet si usor. Aceasta miscare ar trebui sa fie o miscare continua de alunecare sau un grup de miscari circulare alternative.

Vibratie

Pentru a efecta vibratiile, terapeutul de masaj agita usor sau tremura carnea cu mana sau cu varful degetelor, apoi trece pe un alt loc si repeta acest accident vascular cerebral. Vibratia este conceputa pentru a elibera tensiunea musculara in zone musculare mici, cum ar fi cele de pe fata sau de-a lungul coloanei vertebrale.

Tapotement

Tapotement, sau atingerea si percutia, este o miscare ritmica rapida, care are un efect stimulant sau tonifiant. Urmatoarele variatii de tapotement:

Cupping : Terapeutul formeaza mainile intr-o forma de cupa, cu degetele drepte, dar aplecandu-se doar la nivelul articulatiilor inferioare; degetele mari sunt tinute aproape de palme. Terapeutul loveste carnea cu platul mainilor una dupa alta, in succesiune rapida.

Hacking: Aceasta tehnica este similara cu cupping. Terapeutul foloseste laturile mainilor cu palmele orientate unul spre altul pentru a face o miscare de tocare.

Pomparea: Pentru acest accident vascular cerebral, terapeutul face pumnii deschisi la ambele maini si le aplica rapid succesiv peste coapse si fese.

Tehnicile de tapotement sunt revigorante pentru majoritatea oamenilor, dar pot fi prea intense pentru unii. Cand este prelungit, tapotement duce la supraestimulare si chiar la epuizarea nervilor si muschilor. In plus, nu trebuie utilizat peste vene varicoase sau direct deasupra structurilor osoase.

0 Shares
You May Also Like