Când trebuie să apelezi la un dermatolog

Când trebuie să apelezi la un dermatolog?

0 Shares
0
0
0

Fiind prima linie de protecție pentru corpul tău, pielea ta suferă multe daune. Pe lângă faptul că este cel mai mare organ al corpului, pielea te protejează de agenți patogeni, respinge apa și îți acoperă vasele de sânge, nervii și organele. Când vine vorba de probleme de piele, există mai multe situații în care este acceptabil să-ți asumi rolul unui dermatolog și să iei lucrurile în propriile mâini. Există, totuși, câteva ocazii în care programarea unei întâlniri cu medicul dermatolog este o necesitate absolută. Prezentăm șapte cazuri în care este necesară o vizită la cabinetul unui dermatolog.

O aluniță care s-a modificat – dacă o aluniță s-a schimbat în culoare, dimensiune, formă sau simptome, ar trebui să consulți imediat un dermatolog. Aceste modificări sunt, în general, indicatori ai cancerului de piele, iar când vine vorba de cancer, ar trebui să primești tratament cât mai curând posibil. Dermatologul tău te poate instrui, de asemenea, cum să faci examinări de rutină sau screening-uri ale pielii.

Ai încercat tratamente fără prescripție medicală, diete la modă și curățări, dar acneea încă persistă. Nu este nicio rușine să vezi un dermatolog pentru asistență în tratarea acestei probleme de piele.

Urticarie cu mâncărime sau erupții cutanate care persistă – ai o reacție alergică? Ai contractat o infecție a pielii? Consultă un dermatolog și obține câteva răspunsuri. Pentru a atenua simptomele, medicul poate prescrie medicamente sau oferi o terapie alternativă.

Cicatrici de la acnee sau tăieturi și zgârieturi – dacă o cicatrice este deranjantă, un dermatolog te poate ajuta. Diverse proceduri medicale, inclusiv terapia cu laser și microdermabraziunea, pot minimiza cicatricile. Cu numeroasele opțiuni de tratament, nu este nevoie să te simți inconfortabil în pielea ta.

Iritație persistentă a pielii – pielea ta suferă de senzația de mâncărime, este roșie și descuamată, iar cremele și loțiunile fără prescripție medicală sunt ineficiente. Ai putea crede că pielea ta uscată este cauzată de vreme, de sensibilitatea la produsele de îngrijire a pielii sau chiar de ereditate. Cu toate acestea, este posibil să ai cu adevărat o problemă persistentă a pielii.

Probleme cu unghii încarnate, ciuperci și alte afecțiuni — indiferent dacă primești terapie pentru o unghie încarnată, o infecție fungică, un neg sau orice altceva, este benefic să ai un dermatolog care să îți examineze unghiile. Acestea pot dezvălui semne ale unor boli precum boli hepatice, boli de inimă, anemie și diabet.

Ai văzut mai mult păr decât în ​​mod normal pe pernă dimineața din cauza căderii părului? Este posibil să ai o afecțiune a scalpului sau să dorești să începi tratamente preventive înainte ca problema căderii părului să aibă un efect mai mare asupra vieții tale. Dermatologul îți poate sugera terapie cu laser sau alte tratamente pentru a te ajuta să îți menții cel mai bun aspect.

Fie că te lupți cu acneea persistentă, unele pete, mâncărime sau cauți un tratament pentru o altă boală de piele, ar trebui să te gândești să vizitezi un dermatolog. Acesta te poate ajuta să faci cele mai bune alegeri pentru a te simți confortabil în propria piele. Apelează la un dermatolog în Târgu Mureș din cadrul Policlinicii Carit-San Medical pentru a te bucura de ajutorul unui profesionist!

0 Shares
You May Also Like