Cat de importanta este alimentatia in viata ta si cine te ghideaza?

Cat de importanta este alimentatia in viata ta si cine te ghideaza?

0 Shares
0
0
0

Nutritia evolueaza in fiecare zi, iar profesionistii dedicati acesteia ghideaza modul in care interactiunea cu alimentele intareste sau slabeste organismul, pe langa alte elemente care influenteaza sanatatea. Incearca un baton fara gluten Raw Bite Cacao.

Nutritionistul Conlledo (Spania) in povestea ei gaseste in nutritie un raspuns. Ea povesteste intr-un interviu pentru Prensa Libre, care a absolvit la Paris, in moda si cu o diploma postuniversitara in managementul evenimentelor in Elvetia, a decis sa studieze din nou, dar acum in nutritie.

In interior a simtit o chemare de a ajuta alti oameni, de a-i indruma si de a-i sprijini, asa cum si-ar fi dorit atunci cand a avut anorexie, care se caracterizeaza printr-o respingere a alimentelor, situatie care aproape a dus la moarte.

Ca parte a schimbarilor in consultatiile nutritionale, Conlledo se confrunta, de asemenea, cu o noua modalitate si anume ca nu au doar consultatii fata in fata, ci si in format virtual. Acesta din urma a crescut odata cu pandemia si in prezent ofera consultari in Chile, Taiwan, Statele Unite si Spania.

Nutritionista Alicia Avendaño, cu 18 ani de sfaturi de practica medicala, explica, de asemenea, ca consultatiile s-au concentrat in ultimii ani in special pe excesul de greutate si obezitate, gradele ridicate de sedentarism si fast-food-ul au cauzat cresterea acestor probleme, care sunt legate de bolile cronice legate de acestea.

Pandemia i-a facut si pe oameni in cautarea unei alimentatii mai sanatoase, ceea ce face ca organismul sa raspunda mai bine.

Suport bun

Este necesar ca oamenii sa se apropie de profesionistii care au studii bazate pe stiinta si dovezi care au cunostinte actualizate, spune Conlledo. “Nutritia este in continua cercetare si daca veti pune nutritia in mainile cuiva, este important sa va adresati nutritionistilor si nutritionistilor pentru a avea o interventie cuprinzatoare”, adauga Conlledo.

Interventia trebuie personalizata, spune Conlledo si este importanta pentru ca fiecare are nevoi diferite la nivel de organism. Doar cheltuielile de energie dintre un barbat si o femeie sunt diferite si, in acelasi mod, ajungi sa te consulti cu un bagaj cu riscuri diferite din cauza istoricului personal si/sau familial. In plus, obiectivele personale ale fiecaruia.

Avendaño explica faptul ca alimentatia echilibrata ajuta la sanatate, in starea de spirit si din ce in ce mai mult a fost luata in calcul pentru a se afla mai multe despre ea in centrele educationale, universitati si companii -a conduce o dieta mai sanatoasa si programe de masa mai ordonate, desi este o rutina grea, face mai dificil pentru unii sa se adapteze la ea.

Nutritionistul mai spune ca “partea nutritionala insoteste toate ramurile care pot exista, deoarece este vitala in orice tip de boala si are o importanta foarte mare in dezvoltarea persoanei, chiar si pentru baza performantei, somnului, performantei fizice, o linie de baza pentru a avea o multime de sanatate fizica si emotionala”.

“Cred cu credinta ca ceea ce mancam este ceea ce exprimam in dezvoltarea noastra fizica, emotionala si chiar spirituala, este o baza importanta a fiintei umane atunci cand vorbim integral”, Alicia Avendaño, nutritionista.

0 Shares
You May Also Like