Accesorii pentru casa si gradina mese si scaune

Accesorii pentru casa si gradina: mese si scaune

0 Shares
0
0
0

Spatiile deschise, atat publice, cat si private, sunt din ce in ce mai imbogatite cu mobilier si accesorii de mobilier, inclusiv mese si scaune. Acestea din urma, care au fost intotdeauna accesorii pentru casa si gradina, in ultimii ani au evoluat in forme si materiale din ce in ce mai sigure si sofisticate, capabile sa satisfaca orice nevoie. Mesele si scaunele de gradina sunt realizate din mai multe materiale: lemn, fier, beton, rachita, plastic. Unele materiale sunt mai ieftine decat altele, dar alegerea ar trebui sa fie intotdeauna facuta pe baza stilului gradinii sau a gusturilor tale estetice. Mesele si scaunele din lemn sunt adesea realizate din tec, materialul principal al tuturor mobilierului de exterior.

Lemn

Lemnul de tec este rezistent la agentii externi (soare, ploaie si inghet) si se adapteaza spatiilor in care principalele elemente sunt realizate din lemn. Tecul este adesea tratat si pictat pentru a da viata meselor si scaunelor in nuante mai inchise sau mai deschise.

Dezavantajul meselor si scaunelor din lemn este ca acestea pot fi deteriorate ca urmare a zgarieturilor si traumelor.

Fier

Mesele si scaunele din fier pot fi realizate in functie de doua stiluri: clasic sau modern. In primul caz, veti avea mese si scaune din fier forjat sau in al doilea caz, din fier sau aluminiu anodizat. Fierul forjat este la cald lucrat de mesteri care “falsifica” parti ale mobilierului in forme sinuoase si rotunjite. Mobilierul din fier forjat este foarte scump, dar va permite sa decorati spatiile exterioare marcate de un stil elegant si rafinat. Mesele si scaunele din aluminiu anodizat sunt, in schimb, solutii mai moderne sau minimaliste, in care formele mobilierului sunt drepte, patrate si uneori vopsite. Mesele si scaunele din fier anodizat sunt adesea mobilier resigilabil si transportabil, potrivit pentru picnicuri in afara orasului. Mobilierul din fier ar trebui sa fie tinut departe de agentii externi si, probabil, protejat cu foi atunci cand nu sunt in uz. Periodic este, de asemenea, necesar sa se recurga la vopsele specifice care ascund urme de oxidare.

Beton

Mesele si scaunele din beton sunt realizate cu materialul cheie de constructie. Acestea sunt, prin urmare, adevarate lucrari de zidarie. Cimentul poate fi apoi vopsit sau placat cu gresie. Mesele din beton sunt ideale in casele de tara realizate intotdeauna cu bucatarii de zidarie.

Dezavantajul cimentului este ca este dificil de curatat. Recomandare: Scaunele si mesele din rachita sunt realizate dintr-o tesatura de plante tesute care ofera mediului exterior o atmosfera exotica.

Plastic

Mesele si scaunele din plastic sunt cele mai ieftine si se incadreaza in spatii moderne, unde plasticul este elementul predominant. Dar trebuie avut in vedere si faptul ca acestea se pot murdari cu usurinta sau se pot chiar ciobi atunci cand sunt lovite de suprafete ascutite.

Casa si gradina dumneavoastra au neaparata nevoie de mese si scaune potrivite stilului ales, iar acum ca stiti aceste detalii legate de diferitele optiuni atunci cand vine vorba de a alege o masa sau un scaun pentru gradina dumneavoastra, veti puteti lua mai usor o decizie.

0 Shares
You May Also Like