Topul cheltuielilor de sarbatori

0 Shares
0
0
0

Topul cheltuielilor de sarbatoriPerioada sarbatorilor nu inseamna doar bucurie, ci si efort si cheltuiala. De la an la an variaza suma pe care oamenii o cheltuie de sarbatori, iar tendinta este usor ascendenta.

O veste buna pentru comercianti. Fie ca te duci in vacanta, fie ca ramai acasa, fie ca iti iei un laptop, un televizor, cumperi un brad artificial sau unul natural fie ca faci cadouri apropiatilor, ori cumperi doar produse alimentare, cheltuielile sunt mai mari decat in restul anului.

Un studiu foarte interesant a plasat Romania pe locul 6 in topul tarilor in care se cheltuieste cel mai mult pe cadouri de sarbatori. Foarte curios este ca ne aflam peste tari cu un nivel de trai mult superior, cum ar fi Olanda. 

Clasamentul este dominat de britanici, in cazul carora, media se situeaza in jurul sumei de 440 de euro.

[adsenseyu1]

Pe locul doi se afla Franta si Lumemburg la egalitate, cu 300 de euro, iar pozitia a treia este adjudecata de Austrieci si Spanioli cu 250 de euro. Ca sa ne intelegem, acesasta este suma medie pe care o cheltuie o persoana in tarile resopective de sarbatori. Ceea ce este curios, este ca Germania si Belgia, doua tari cu nivel de trai peste o parte din cele care le surclaseaza, totusi sunt mai cumpatate in cheltuieli.

Romanii se afla pe pozitia a sasea cu 110 euro. Pe ultimul loc se afla Olanda cu numai 25 de euro cheltuiti de sarbatori. Cu siguranta acesta este un mic soc. Dar nu ne putem pronunta nestiind care este mentalitatea lor.

Un alt studiu, facut in mai multe tari, arata cele mai neinspirate cadouri de Craciun. Romanii au raspuns ca cele mai neinspirate daruri care pot fi oferite cu ocazia acestei sarbatori, sunt produsele alimentare, articolele de papetarie si pestii de acvariu.

Vacantele sunt o directie in care se duc foarte multi bani de sarbatori. Cu aceasta ocazie cresc vanzarile benzineriilor, si se maresc zambetele de pe fetele proprietarilor de hoteluri si pensiuni. Oamenii simt nevoia de destindere si de relaxare, simt nevoia sa uite de ce e acasa, de serviciu, de probleme si de tot ce apasa.

[adsenseyu1]

Pentru asta sunt dispusi sa bage mana in buzunar si sa plece intr-un loc care sa le aduca liniste si relaxare.

De asemenea, se inregistreza vanzari ridicate si la produsele alimentare. Este perioada cand rudele se intorc acasa, iar primirea trebuie sa fie pe masura. Mesele sunt bogate, iar meniul foarte variat. In ultimul timp acest meniu a inceput sa capete tot felul de influente exotice, mancarurile traditionale incepand sa aiba rivali in celelalte bucatarii.

Un obicei foarte intalnit cu ocazia sarbatorilor de Craciun este acela de a darui. Si pe cadouri se cheltuie foarte multi bani. Fie ca este un cadou pentru seful de la servici, pentru sotie, pentru copii, pentru iubita sau pentru prieteni, el trebuie sa fie unul care sa impresioneze si sa atraga, trebuie sa fie un cadou frumos care sa il bucure pe cel care il primeste. Cadourile variaza desigur in functie de persoana careia ii sunt destinate. Cel mai cunoscut “curier” de sarbatori este Mos Craciun. El insenineaza ziua de Craciun pentru milioane de copii din intrega lume.

0 Shares
You May Also Like