Android vs IOS. Care e mai bun?

0 Shares
0
0
0

Android vs IOS. Care e mai bun?
Fiecare tabara are sustinatorii ei, iar dezbaterile sunt prezente atat pe internet cat si in viata reala. Adevarul este ca fiecare din aceste doua au atat avantaje cat si dezavantaje, intervenind uneori poate si subiectivismul in astfel de discutii in functie de ce asteapta fiecare de la un telefon inteligent.

In primul rand ar trebui sa spunem ca iOS este sistemul de operare al celor de la Apple, fiind intalnit doar pe iPhone, pe cand Android ofera o gama foarte variata de optiuni, fiind cel mai utilizat sistem de operare.

Ca o mentiune, cum se intampla in cazul fiecarui lucru, si in acest caz pot aparea defectiuni mai mici sau mai mari, iar pe langa producatrii de telefoane, in aceasta industrie, prospera si cei care ofera servicii de mentenanta si reparatii, iar daca unui bucurestean de exemplu, i s-ar defecta telefonul s-ar putea prezenta imediat la un Service gsm în Bucuresti.

Alte mici lucruri care trebuiesc spuse inainte sa incepem comparatia ar fi ca aplicatiile Google ruleaza destul de bine pe IOS, in timp ce aplicatiile Apple nu sunt de gasit pe Android. De asemenea, un alt lucru interesant ar fi acela ca este mai usor sa transferi date de pe Android pe IOS (e-mailuri, contacte, muzica, filme, poze sau documente), decat invers.

Interfata si notificari – amandoua ofera o interfata prietenoasa si usor de utilizat, cu mentiunea ca cea iOS este putin mai rafinata, mai estetica. Dar fiecare o va agrea pe aceea cu care s-a obijnuit deja. Trebuie sa spunem si ca Android ofera mai multa flexibilitate atunci cand vine vorba de personalizare.

Aplicatii – daca vorbim de aplicatiile de baza (e-amil, harti, contacte, etc.), atunci ambele platforme iti ofera ceea ce ai nevoie, si ar fi anormal sa nu fie asa, deoarece vorbim de o competitie in care fiecare isi doreste sa ofere ceea ce are mai bun. In joc sunt vanzarile de telefoane, deci pe masura ce trece timpul progresele sunt tot mai mari in ambele tabere, iar asta reprezinta un beneficiu pentru utilizatori.

Atat App Store cat si Google Play ofera carti, aplicatii, muzica, filme sau seriale TV, iar in legatura cu care este mai bun, discutia ramane deschisa.

Stabilitate, securitate, performanta – se pare ca Touch ID, adica aplicatia care permite utilizatorului sa deblocheze telefonul cu propria amprenta, a avut mare succes, la acest capitol IOS devansand Android, care a incercat sa ajunga din urma dar fara succes.

Samsung este singurul producator care foloseste Android si a reusit sa aduca aceasta tehnologie pe propriile telefoane. Din punct de vedere al securitatii IOS este putin peste Android, dar nu la o diferenta uriasa, iar daca vorbim de stabilitate si performanta, nu exista un verdict clar avand in vedere multitudinea de telefoane care folosesc android si modelele mai vechi de iPhone.

In multe puncte aceste doua sisteme se aseamana dar de asemenea in multe alte punte sunt foarte diferite, realizand faptul ca Google si Apple au viziuni diferite. Punctele forte si cele slabe ale fiecarui sistem de operare nu sunt insa cunoscute de fiecare utilizator sau viitor utilizator, multi alegandu-si telefonul doar in functie de performantele acestuia.

0 Shares
You May Also Like