Sfaturi utile de la specialisti pentru intretinerea corecta a bateriei

Share Button

Am intalnit foarte multi utilizatori care cautau baterie Huawei sau pentru alte modele de telefoane pentru ca bateriile lor refuzau sa mai incarce sau nu mai stocau corect energia. Poti tine cont de sfaturile de mai jos pentru a nu te regasi in aceasta situatie.

Incarcarea la temperatura camerei

Daca temperatura din camera este prea mare sau prea mica, aceasta poate afecta ciclul de incarcare a bateriei. Prin urmare, ar trebui sa iti incarci smartphone-ul, in special la temperatura camerei. Devine periculos pentru baterie la temperaturi mai mari de 40 si mai mici de -10 grade Celsius.


Sfaturi utile de la specialisti pentru intretinerea corecta a bateriei

Nu folosi incarcatorul permanent

Daca bateria smartphone-ului este plina, incarcatorul trebuie scos daca este posibil. Daca smartphone-ul ramane conectat la  reteaua de curent electric prea mult timp cand bateria este plina, acest lucru poate pune un efort suplimentar si inutil asupra bateriei.

Depoziteaza bateria intr-un loc racoros

Daca smartphone-ul nu este folosit o perioada, este mai bine daca bateria – daca este posibil – este scoasa din telefon si stocata. Acest lucru previne o posibila descarcare profunda, care dauneaza bateriei. Atentie: asigura-te ca pastrezi bateria scoasa intr-un mediu rece, insa nu la temperatura unui congelator.

Exista si alte sfaturi de care sa tii cont si ti le prezentam in cele ce urmeaza.

Pentru inceput, obtine o imagine de ansamblu asupra starii bateriei. Pentru a face acest lucru, acceseaza meniul „Informatii telefon” din „Setari” si da click pe „Stare baterie”. In functie de ce versiune Android este instalata pe smartphone-ul tau vei vedea acum informatiile detaliate despre ce aplicatii si servicii utilizeaza ce procent din puterea de incarcare. Asadar, poti judeca singur ce aplicatie nu trebuie sa functioneze in momentul in care mai ai putina baterie si vrei sa o conservi.

Exista, de asemenea, multe aplicatii pe Google Play Store, care urmaresc cu exactitate utilizarea bateriei telefonului si includ optiuni inteligente de economisire a energiei. Cele mai bune sunt Juicedefender si Battery Monitor Widget.

Inchide intotdeauna aplicatiile complet. Butonul Inapoi nu inchide complet toate programele. Poti face acest lucru prin intermediul managerului de sarcini. Mentin apasat butonul de acasa mult timp si trimite toate aplicatiile in cos. Aceasta actiune va face ca aplicatiile sa se inchida economisind bateria.

Unele aplicatii ruleaza discret in backgroundul smartphone-ului – si adesea neintentionat. Poti dezactiva aceste aplicatii folosind un manager de taskuri. Se recomanda, de exemplu, aplicatia gratuita „ Advanced Task Killer ”.

Folosesti smartphone-ul la birou? Atunci cu siguranta ai descoperit deja cat de repede se descarca. Utilizarea hardware-ului privat la locul de munca este mai nou un trend. Dar poate avea consecinte fatale pentru ca dispozitivul va fi folosit in exces.

Pentru a conserva durata de viata a bateirei poti face ca ecranul sa se stinga mai repede. Puteti face acest lucru intrand in „Setari” si apoi in „Afisare”. In general, ajuta la scaderea luminozitatii afisajului in cazuri urgente si la stingerea ecranului atunci cand nu este folosit.

Toate aceste sfaturi se vor dovedi extrem de utile pentru telefonul tau mobil si de aceea iti reocmandam sa tii cont de ele.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.