Serviciile de obstetrica-ginecologica pe perioada sarcinii

0 Shares
0
0
0

Ingrijirea pe perioada sarcinii, la nastere si dupa aceasta constituie o necesitate si ofera viitoarelor mamici linistea ca bebelusul si starea lor de sanatate este in siguranta. Obstetrica este ramura medicala ce se dedica femeilor insarcinate, iar centrul medical-Alma Clinic ofera servicii specializate in acest sens.

Diagnosticarea si tratarea corecta a diverselor afectiuni pe care le poate prezenta aparatul reproducator feminin presupune investigatii diferite, alaturi de o monitorizare clinica atenta, de analize si ecografii.

In cadrul ALMA CLINIC sunt disponibile servicii de obstetrica privind sarcina, cat si problemele de infertilitate.

Perioada sarcinii si serviciile de obstetrica

Din punctul nostru de vedere, o viitoare mamica doreste sa se asigure ca va naste un bebelus sanatos, fara complicatii. Modul cum evolueaza sarcina depinde de numerosi factori, iar consultul periodic la specialist constituie un pas deosebit de important.

Corpul sufera numeroase modificari, la fel ca si metabolismul, motiv pentru care sunt necesare investigatii paraclinice si examinari generale.

Specialistii clinicii mentionate, la care poti face o programare prin intermediul datelor de contact de pe www.almaclinic.ro, atrag atentia asupra unor aspecte importante vizand sarcina.

Fiecare etapa ce o presupun serviciile de obstetrica ginecologie sunt bine determinate – pentru diagnosticarea unei sarcini intrauterine, a aberatiilor cromozomiale, investigatii de laborator, examinare ecografica morfologica incepand cu trimestrul II, alaturi de diverse consulturi interdisciplinare.

Daca observi orice schimbare a statusului medical, trebuie sa te adresezi medicului de familiei, care iti va recomanda – dupa caz – un consult specializat. Totul vizeaza nasterea unui bebelus sanatos, dar si mentinerea sanatatii tale. Medicul de familie va monitoriza permanent cresterea ponderala si celelalte aspecte privind evolutia sarcinii.

Efectuarea unui numar minim de ecografii este necesar, asta presupunand o monitorizare corecta a sarcinii. Specialistul este cel care stabileste indicatia lor, insa medicul de familie trebuie pus in tema legat de acestea, pentru a elimina orice omisiune.

Ecografia din primul trimestru are ca scop diagnosticarea si confirmarea sarcinii. Se poate stabili un diagnostic in momentul in care se poate vizualiza sacul gestational – dupa 4 saptamani.

Ecografia de la 11 – 13 saptamani are scopul de a detecta anomaliile cromozomiale, totodata evidentiind parametri precum prezenta osului nazal, cum se prezinta undele Doppler, translucenta nucala, vezica urinara, membre superioare si inferioare, placenta etc.

Ecografia de la 20 -22 saptamani se realizeaza pentru a evalua anatomia completa a fatului, respectiv pentru a depista anomalii sau malformatii care sunt compatibile cu aberatiile cromozomiale.

Stabileste varsta de gestatie si cresterea fatului, urmareste evaluarea lichidului amniotic si cantitatea acestuia, placenta si aspectul ei, precum si anatomia cordonului ombilical. Specialistul se va documenta si in ceea ce priveste activitatea cardiaca, alaturi de miscarile fetale active.

Ecografia din al-III-lea trimestru are ca scop monitorizarea fatului si cresterea lui, precum si o reevaluare a anatomiei, specialistul va monitoriza anomaliile – acolo unde exista, tinandu-te informat legat de starea fatului.

Toate acestea intra in atributiile medicului specialist, insa medicul de familie trebuie informat permanent referitor la rezultatele testelor, ecografiilor etc. Sunt aspecte importante indiferent ca este vorba despre o sarcina cu sau fara risc.

Pe almaclinic.ro, in sectiunea dedicata serviciilor de ginecologie/obstetrica, poti realiza o programare la specialist.Telefonic ne gasiti la 0752 701 700 sau 0374 825 700.

0 Shares
You May Also Like