Microdermabraziunea – caracteristici generale

Microdermabraziunea – caracteristici generale

0 Shares
0
0
0

In mod traditional, sistemul de microdermabraziune cu cristale contine o pompa, un tub de conectare, o piesa de mana si o sursa de vid. In timp ce pompa creeaza un curent de presiune inalta de cristale inerte, cum ar fi oxid de aluminiu, oxid de magneziu, clorura de sodiu si bicarbonat de sodiu, pentru a sterge pielea, vidul indeparteaza cristalele si celulele pielii exfoliate.

Alternativ, cristalele inerte pot fi inlocuite cu o suprafata mai dura a varfului in sistemul de microdermabraziune cu diamant. Esti interesat de functionarea aparatului cu vacuum Velashape? Afla mai multe informatii pe UtilariSaloane.ro.

Microdermabraziunea – caracteristici generale
Spre deosebire de sistemul vechi de microdermabraziune de cristal, microdermabraziunea cu diamante nu produce particule de cristale care pot fi inhalate in nasul pacientului sau suflate in ochi.

Prin urmare, microdermabraziunea cu diamant este considerata ca avand o siguranta sporita pentru utilizare in zonele din jurul ochilor si buzelor. In general, cu cat miscarea piesei de mana cu microdermabraziune este mai lenta pe piele si cu cat mai mare este numarul de treceri pe piele, cu atat este mai eficient tratamentul pielii.

Una dintre cele mai sigure metode de microdermabraziune implica utilizarea cristalelor de corindon sau de oxid de aluminiu suspendate intr-o crema antioxidanta. Aceasta versiune de microdermabraziune este, in general, cea mai rentabila deoarece implica utilizarea unui instrument de ingrijire a pielii in mana, in locul echipamentului scump utilizat de un salon.

Aceasta metoda de microdermabraziune a crescut in popularitate la inceputul anilor 2000 si este disponibila si astazi. Deseori denumita “microderm” pentru scurta durata, microdermabraziunea este o procedura care ajuta la exfolierea sau indepartarea temporara a catorva dintre straturile superioare ale pielii numite stratum corneum.

Deoarece pielea umana se regenereaza in mod obisnuit la intervale de aproximativ 30 de zile, ameliorarea pielii cu microdermabraziune este temporara si trebuie repetata la intervale medii de doua – patru saptamani pentru imbunatatirea continua. Tratamentele multiple in combinatie cu protectia solara si alte creme de ingrijire a pielii, ofera cele mai bune rezultate.

Dermabraziunea este, in general, utilizata pentru a se referi la o procedura chirurgicala reala care curata agresiv straturile de sus pana la mijlocul pielii. Termenul de microdermabraziune se refera, in general, la o procedura non-chirurgicala care absoarbe cu o profunzime mai scazuta decat dermabraziunea.

Desi mecanismul celor doua proceduri este similar, diferenta in profunzimea abraziunii duce la diferiti timpi de recuperare. Timpul de recuperare dupa dermabraziune poate dura mai mult de cateva saptamani (pana la cateva luni), in timp ce timpul de recuperare a microdermabraziunii poate fi foarte scazut (de una pana la doua zile).

Dupa microdermabraziune, pielea va fi mult mai sensibila la expunerea la soare. Cel mai bine este sa evitati expunerea prelungita la soare si sa purtati protectia solara in orice moment dupa procedura.

Microdermabraziunea poate fi efectuata pentru a ajuta la diminuarea aparitiei hiperpigmentarii superficiale si la deteriorarea fotografica, precum si la diminuarea liniilor fine, a ridurilor, a acneei si a cicatricilor de acnee superficiala.

Un alt beneficiu al microdermabraziunii este cresterea penetratiei pielii prin alte creme si seruri de piele. Indepartarea pielii moarte (stratul corneum al epidermei) va ajuta la penetrarea produselor de ingrijire a pielii si a medicamentelor cu pana la 10-50%. Exfolierea controlata a pielii oferita prin microdermabraziune va permite produselor de machiaj si auto-bronzare sa patrunda in piele mult mai usor.

0 Shares
You May Also Like