Cum alegeti o baterie externa de calitate?

0 Shares
0
0
0

In ziua de astazi tot mai multi oameni au devenit dependenti de utilizarea telefonului, in special a ultimelor modele inteligente. Din nefericire, cu cat folositi  aceste dispozitive mai des cu atat trebuie sa va faceti griji pentru baterie, care tinde sa se descarce foarte repede.

Daca sunteti mereu pe drumuri, fie ca aveti treburi prin oras sau calatoriti extrem de mult, accesul la o priza este extrem de problematic. Bineinteles ca exista o solutie si pentru rezolvarea acestei probleme si anume utilizarea unei baterii externe. Performantele acesteia sunt in relatie directa cu capacitatea bateriei, exprimata in mAh sau miliamperi pe ora.

Incarcarea bateriei externe este foarte importanta, practic existand patru moduri principale prin care respectivul acumulator extern poate fi incarcat: prin cablu USB sau microUSB, printr-un incarcator de priza, printr-un stecher de priza incorporat acumulatorului extern sau cu ajutorul energiei solare. Cea mai simpla este practic incarcarea prin USB, deoarece nu trebuie decat sa introduceti un cablu in portul calculatorului.

Cu toate acestea, viteza de incarcare este mult mai redusa. Incarcarea la priza se poate realiza chiar prin folosirea incarcatorului telefonului sau tabletei.

Dispozitivul se va umple mult mai repede de energie insa trebuie sa aveti foarte mare grija la suprasarcina, acest risc putand sa apara in cazul in care bateria externa are un amperaj si un voltaj care sunt incompatibile cu cele ale prizei.

Incarcarea printr-un stecher integrat in baterie se realizeaza direct prin introducerea in priza, fara sa mai fie nevoie de alte componente. Aceasta este una din cele mai convenabile modalitati de incarcare.

Incarcarea la lumina soarelui este posibila doar la o baterie externa solara, aceasta fiind prevazuta cu panouri fotovoltaice. In acest fel, bateria se incarca insuficient, dar este foarte utila cand spre exemplu urcati pe munte si nu aveti alta solutie.

Conexiunea cu dispozitivul se realizeaza de regula printr-un cablu care de obicei este inclus in pachetul de livrare si care obligatoriu trebuie sa fie compatibil cu gadgetul pe care vreti sa il incarcati.

Compatibilitatea cu dispozitivul este de asemenea extrem de importanta. Este un aspect extrem de important pe care trebuie sa il verificati, asta inainte de a-l studia din alte puncte de vedere.

Portabilitatea este si ea destul de importanta. Sunt produse mai usoare care sunt foarte usor de transportat dar, performantele acestora sunt destul de reduse, in schimb exista dispozitive extrem de puternice care sunt insa destul de greu transportabile.

De aceea va recomand sa faceti un compromis intre cele doua alegand o cale de mijloc. Functiile acestor baterii externe nu sunt nici ele de neglijat.

Pot avea mai multi conectori pentru a putea incarca mai multe dispozitive in acelasi timp, de asemenea, pot fi prevazute cu LED-uri care va arata gradul de incarcare. Unele dintre aceste modele sunt prevazute cu functia de lanterna.

Daca v-ati lamurit cat de cat cum trebuie aleasa o baterie externa de calitate nu va ramane decat sa cautati magazinul gsm care comercializeaza aceste accesorii. Telefoane gsm comercializeaza o gama foarte larga de baterii externe ale mai multor producatori de top, existand bineinteles si numeroase promotii care scad semnificativ pretul acestora.

0 Shares
You May Also Like