Inchidere firma fara activitate

Inchide firma fara activitate

0 Shares
0
0
0

In Romania exista un numar destul de mare de firme fara activitate, asa ca antreprenorii se gandesc serios sa inchida aceste firme. Ei bine, in continuarea acestui articol vom discuta putin despre motivele pentru care au aparut aceste firme, dar si despre inchiderea lor.

De exemplu, exista multi antreprenori care si-au deschis un SRL cu speranta ca proiectul lor va fi acceptat in program, iar astfel vor accesa fondurile Start Up Nation. Cei care au avut norocul de a primi finantare si-au dus planul mai departe, in timp ce antreprenorii care nu au primit finantare pot opta pentru inchidere firma fara activitate.

Acest lucru este valabil si in cazul antreprenorilor care si-au deschis un SRL-D. La fel ca si cei care au deschis un SRL, si acestia au optat pentru infiintarea societatii cu scopul de a accesa fonduri pentru a-si finanta afacerea, insa pentru ca societatea lor nu a fost inclusa in program, nu au primit finantare, asa ca solutia cea mai simpla este aceea de inchidere a firmei fara activitate.

Inchidere firma fara activitate

Unii antreprenori ajung intr-o astfel de situatie pentru ca nu primesc avizele sau autorizatiile de functionare de care au nevoie, asa ca singura solutie pe care o au la dispozitie este aceea de a-si inchide firmele.

In cazul societatilor pe actiuni, daca exista neintelegeri intre asociati privind obiectivele firmei sau activitatea acesteia, se poate solicita inchiderea firmei fara activitate.

Alti antreprenori si-au deschis firme fara a detine insa un spatiu in care sa isi desfasoare activitatea. Din acest motiv, antreprenorii respectivi pot ajunge in situatia de a fi nevoiti sa inchida firma, pentru ca pur si simplu nu au un spatiu pentru a-si desfasura activitatea.

Exista situatii in care antreprenorii si-au deschis o firma insa nu au avut activitate, iar apoi si-au intemeiat o familie, sau sunt implicati in alte proiecte. Ei bine, si acestia pot solicita inchiderea firmei fara activitate.

In toate aceste situatii pe care le-am prezentat pana acum, solutia cea mai simpla este fara doar si poate aceea de a inchide firma. Antreprenorii trebuie sa fie constienti insa de faptul ca inchiderea unei societati, chiar si fara activitate este mai scumpa decat infiintarea societatii respective.

Un amanunt foarte important este acela ca si in cazul in care firma nu a avut activitate, trebuie ca declaratiile fiscale sa fie la zi. Daca acestea nu sunt la zi, ele vor trebui depuse alaturi de bilanturile contabile anuale, pentru ca firma sa poata fi inchisa.

Un alt detaliu de care trebuie sa tina cont antreprenorii este acela ca firma se poate inchide doar daca aceasta nu are datorii la bugetul de stat sau la furnizori. Firma se poate inchide doar daca bilantul contabil este pe 0.

Pentru antreprenori mai exista o alta solutie, si anume aceea de a lasa firma sa se dizolve din oficiu, insa aici este necesar sa nu fie depuse declaratiile fiscale, nu trebuie achizitionat Registrul Unic de control. Dizolvarea firmei in acest fel insa dureaza mai multi ani, iar antreprenorii nu mai pot sa isi inceapa activitatea prin alta societate datorita cazierului fiscal.

0 Shares
You May Also Like