Tot ce trebuie sa stiti daca doriti sa lucrati in Israel

Share Button

Daca doriti sa lucrati in Israel, veti avea nevoie de o viza de lucru pentru a intra in tara, iar in functie de durata angajarii dvs., este posibil sa aveti nevoie si de un permis de munca.

Puteti obtine o viza de munca daca aveti o oferta de munca de la o firma israeliana. Daca intentionati sa lucrati in Israel timp de mai putin de 30 de zile, veti avea nevoie doar de o viza de lucru. Aceasta viza este pentru artistii platiti, lectori si alti lucratori care vor fi in Israel doar pentru o perioada scurta de timp.

Daca intentionati sa lucrati in Israel mai mult de 30 de zile, veti avea nevoie de o viza de munca pentru intrarea dvs. initiala si un permis de munca pentru a putea munci legal in aceasta tara, iar pentru acest document extrem de important veti avea nevoie de serviciile unui avocat permis de lucru Israel, care se va ocupa de tot ceea ce este necesar pentru a va obtine documentul.

Tot ce trebuie sa stiti daca doriti sa lucrati in Israel

Vize de lucru

Atat dvs. cat si angajatorul dvs. trebuie sa trimiteti formulare guvernului israelian pentru a obtine viza de lucru. Angajatorul dvs. israelian solicita Ministerului Afacerilor Interne viza de lucru si trebuie sa depuneti documente la un consulat israelian, insa daca alegeti un avocat, acesta se va ocupa de toti pasii. Cerintele exacte de documentare sunt diferite pentru fiecare tara, dar majoritatea consulatelor vor solicita aceste documente de baza:

  • pasaport valid;
  • cerere completata pentru obtinerea unei vize pentru a intra in Israel;
  • certificatul de examinare medicala;
  • declaratia de luare a amprentelor digitale;
  • certificarea bunei conduite;
  • doua fotografii cu dimensiuni de pasaport;
  • un document semnat de catre angajator care atesta ca intentioneaza sa va angajeze.

La sosire, un functionar vamal va pune o stampila de viza in pasaport, care va fi valabila timp de 30 de zile.

Ministerul de Interne acorda extinderi de vize in timp ce va aflati in Israel. O prelungire este esentiala daca lucrati permanent in Israel. Titularii de permise de munca ar trebui sa solicite extinderea vizelor de lucru in termen de 30 de zile de la intrarea in Israel. Extensiile sunt valabile pentru un an si va permit sa intrati si sa iesiti din Israel.

Sotii si copiii detinatorilor de vize pentru munca pot obtine vize temporare de sedere. Acestea sunt vize de curtoazie B2 si sunt, de obicei, valabile pentru aceeasi perioada de timp ca o viza de lucru. Aplicati pentru aceste vize in acelasi timp cu o viza de lucru.

Permisiuni de munca pentru sejururi mai mari de 30 de zile

Obtinerea permisului de munca este un proces indelungat si depinde de mai multe ramuri ale guvernului israelian. Fiecare dintre aceste filiale va dori sa vada documentatia, asa ca faceti copii ale tuturor documentelor. Solicitarea permiselor necesita mai multi pasi si trebuie sa va reinnoiti permisele in fiecare an.

Pentru a primi un permis de munca israelian, dvs. (sau avocatul dvs.) si angajatorul trebuie sa va adresati diferitelor filiale ale guvernului israelian. Copiati toate documentele de calatorie, certificatele educationale si contractele angajatorilor si asigurati-va ca si angajatorul dvs. are acele documente.

Angajatorul dvs. actioneaza ca un sponsor oficial pentru permisul dvs. de munca si prezinta o cerere de autorizare initiala catre Ministerul Comertului, Industriei si Muncii. Cererea include informatii despre pozitia si salariul dumneavoastra potential in cadrul companiei. Ministerul va procesa cererea in 4-8 saptamani.

Daca sunteti aprobat de Ministerul Comertului, Industriei si Muncii, acestea vor trimite o scrisoare de recomandare Ministerului Industriei. In acest moment, trebuie sa va adresati consulatului pentru un permis de munca. Cel mai apropiat consulat va evalua documente suplimentare si va va recomanda Ministerului Industriei pentru un permis de munca. Daca sunteti aprobat de aceste sucursale de guvern, consulatul va va elibera un permis de munca.

Ar trebui sa solicitati o viza de lucru in acelasi timp cu permisul dvs. de munca. Vizele de lucru va permit sa intrati in tara. In termen de 30 de zile de la sosirea in Israel, va trebui sa solicitati o viza de lucru extinsa. Aceasta viza extinsa este valabila pentru un an si va permite efectuarea de intrari multiple in Israel.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.