Google semnaleaza erorile de pe site

Google semnaleaza erorile de pe site

0 Shares
0
0
0

Google a inceput sa tina la curent utilizatorii serviciilor sale si webmasterii cu modificarile si absolut toate probelemele care apar in timpul functionarii unui site sau a unor programe pe care le ofera publicului.

Aceste instrumente sunt foarte utile celor care se ocupa de promovare si care au legatura cu domeniul SEO si noi va recomandam sa apelati la optimizare seo Brasov pentru a lucra cu profesionisti.

In iulie aproape toti webmasterii care s-au validat cu ajutorul Google Seach Console au primit si mesaje de atentionare in mail in care erau anuntati de faptul ca Google Bot nu putea sa afiseze fisierele de tip CSS si JavaScript ale site-urilor pe care ei le administrau, mai ales cele care aveau legatura cu Home.

Google semnaleaza erorile de pe site
Aceste elemente sunt extrem de importante pentru ca un site sa functioneze si pentru a putea asigura o experienta optimizata pentru toti utilizatorii.

Sunt multi utilizatori ce folosesc WordPress si chiar si cei cu Joomla au avut astfel de mailuri care pareau destul de ciudate la o prima vedere.

Motivul pentru care a avut loc acest lucru este destul de simplu: din oficiu, solutiile CMS blocheaza un folder esentia si principal pentru orice pagina web pe care dorim o buna functionare. In acest folder sunt fisierele CSS si Java Script. Aceste notificari nu sunt deloc lipsite de logica.

Nu de mult, Google a inceput sa afiseze paginile in intregime asa cum le vad userii. Au fost notificati toti webmasterii sa aiba grija si sa nu blocheze accesul la fisierele din folderul include. Ideea este urmatoarea: daca motorul de cautare Google nu vede tot site-ul nu il poate intelege si se va ajunge la un ranking mic si in mod implicti la un ranking suboptimal.

Restrictiile acestea de care vorbeste motorul de cautare au loc la nivelul unui singur fisier si anume robots.txt care este raspunzator de modul in care un site este inteles si vazut.

Daca aveti acest mesaj in care sunteti atentionati va trebui sa urmati instructiunile pe care le ofera Google in mesaj si sa va folositi de toate instrumentele pentru diagnosticare pe care le pune la dispozitie Search Console pentru a putea sa vedeti exact asa cum vede si motorul de cautare paginile si pentru a putea determina ce este gresit. De asemenea este foarte important sa corectati tot ce este in neregula cu paginile respective.

Pe scurt este important sa urmatii cativa pasi pentru a remedia problemele de indexare.

Va trebui sa identificati toate resursele blocate utilizand fetch as Google un sintrument pus la dispozitie in mod gratuiti de Google, pentru fisierul robots.txt.

Se va face update la fisierul robots.txt dupa ce ati anulat restrictiile care erau impuse fisierelor CSS si JS.

Se verifica updateul pentru fisier cu ajutorul testerului pus la dispozitie de Google. Se faceupdate si in structura pe care o are site-ul la acest fisier robots si se introduce adresa site-ului in Search Console.

Va fi necesar sa validati reparatiile facute si sa aplicati si optiunea de Fetch and Render aflata in Mobile pentru a verifica din nou daca robotii citesc corect site-ul.

0 Shares
You May Also Like