Drona agricolă – un ajutor modern al fermierului

Drona agricolă – un ajutor modern al fermierului

0 Shares
0
0
0

Fermierii sunt din ce în ce mai dispuși să apeleze la toate inovațiile tehnice. Ei folosesc soluții inteligente și moderne pentru a efectua diverse lucrări agricole, precum navigația prin satelit sau controlul cu laser. Cu toate acestea, merită să arunci o privire la alte propuneri, a căror utilizare în agrobusiness poate aduce beneficii tangibile – vehicul aeriene fără pilot, cunoscute popular sub numele de drone agricole.

O vedere a câmpului de la înălțime

În agricultura la scară largă, serviciile de specialitate au fost folosite de mulți ani pentru a efectua inspecții de la înălțime. Cu toate acestea, costurile asociate cu zborul pe teren, chiar și cu un avion mic, sunt foarte mari. Prin urmare, în acest articol, vei înțelege de ce este profitabil să folosești drone agricole.
Toți fermierii, fie că sunt implicați în cultura plantelor, creșterea animalelor, procesare sau servicii precum agroturismul și ecoturismul, încearcă să optimizeze procesul de producție. Fotografiile și videoclipurile realizate la înălțime vor contribui la îmbunătățirea funcționării fiecărei ferme, de exemplu prin efectuarea, la un cost redus, a diferitelor tipuri de inspecții și controale, filme publicitare sau documentare.

Utilizarea dronelor în agricultură

Realizarea de fotografii aeriene cu ajutorul unei  drone profesionale agricole îți permite să obții cunoștințe despre starea culturilor aproape imediat . Este ușor de estimat dacă plantele și culturile nu au fost deteriorate de înghețuri, ploi torențiale sau grindină.                                      

În timpul sezonului de recoltare, datorită acestui serviciu, fermierul obține cunoștințe precise, de exemplu, cum să planifice munca, unde sunt culturile gata pentru recoltare sau în ce zone mai trebuie să se maturizeze. 

Fotografierea și filmarea de la înălțime permite, de asemenea, o planificare foarte precisă a fertilizării și irigării culturilor. Dronele sunt perfecte pentru a inspecta suprafața câmpului. O ilustrare a ravagiilor cauzate de animalele sălbatice va fi un bun exemplu. 

Un alt tip de aplicație pentru drone agricole este estimarea daunelor rezultate din înghețurile solului, inundațiile, furtunile cu grindină sau alte dezastre naturale. Fermierul va fi sigur că va fi compensat așa cum se cuvine și va fi plătit integral, deoarece drona permite inspecția rapidă, documentarea și calcului precis al suprafeței câmpului afectat. 

Acest lucru este util în special atunci când vine vorba de inspectarea suprafețelor agricole mari, unde este foarte greu să ajungi pe jos în orice punct al câmpului cu o recoltă înaltă, precum porumbul sau rapița.  Un alt avantaj al utilizării dronei în agricultura larg înțeleasă este posibilitatea de a efectua inspecții tehnice ale clădirilor și structurilor. Un exemplu perfect sunt locurile greu accesibile, precum suprafețele acoperișului, silozurile sau morile de vânt. Un astfel de control este deosebit de important în raport cu clădirile mai vechi, după renovare și modernizare și merită făcut după ploi abundente, furtuni sau ninsori abundente.

0 Shares
You May Also Like