Dimensiunea conteaza cand vine vorba despre SEO

Dimensiunea conteaza cand vine vorba despre SEO

0 Shares
0
0
0

Doriti, fara doar si poate, ca site-ul dumneavoastra sa fie usor de utilizat si intuitiv pentru vizitatori. Nu doriti ca site-ul sa aiba o multime de pagini si nu doriti ca paginile sa fie incarcate de continut.

Dar atunci cand discutati cu cineva care isi castiga existenta din optimizarea motoarelor de cautare (SEO), reactia persoanei respective va fi “Vai, asta e foarte rau pentru SEO!”.

Este foarte important sa intelegeti cativa factori extrem de importanti pentru o clasare mai buna in rezultatele cautarii organice ale motoarelor de cautare, astfel incat sa puteti atinge, in cele din urma, un echilibru sanatos intre un site usor de utilizat si o pozitie excelenta in clasamentul rezultatelor cautarii.Dimensiunea conteaza cand vine vorba despre SEO

Cu cat este mai mare site-ul…

Stiti ce se spune despre site-urile mari. Mai exact, se spune ca acestea pot fi greu de gestionat. Conform perceptiei comune, cu cat este mai mare site-ul, cu atat mai complicata poate fi o strategie de continut si cu atat mai multe click-uri va trebui sa faca un utilizator pentru a ajunge la destinatia dorita. Ca urmare, multi manageri de site au simplificat cat mai mult posibil atunci cand s-au gandit la o “reproiectare” a site-ului.

De ce sa aveti cate o pagina pentru fiecare produs ipotecar cand puteti, pur si simplu, sa cuprindeti toate optiunile intr-o singura pagina? Pentru ca, in timp ce vizitatorii apreciaza o prezentare “digerabila” de continut, motoarele de cautare percep paginile concentrate pe subiecte individuale ca fiind mult mai relevante pentru utilizator si, mai mult, le percep ca pe un semn de credibilitate.

De ce clasam pe o pozitie buna un site care doar mentioneaza creditele ipotecare cu rata fixa in California pe o pagina, printre multe alte tipuri de credite ipotecare, cand exista un alt site de calitate care dedica o pagina intreaga sau o cantitate mai mare de continut grozav creditelor ipotecare cu rata fixa in California?

Secretul este sa avem un site mare din punct de vedere strategic, unde calitatea continutului de pe fiecare pagina este critica pentru existenta site-ului. Nu este o coincidenta faptul ca Amazon.com ocupa in mod constant o pozitie excelenta in materie de cautari online, raspunzand intrebarilor utilizatorilor si cautarilor.

Cu 71,84 de miliarde de dolari obtinute din vanzari online in 2015, Amazon dispune, fara doar si poate, de unele bugete consistente cu care sa se “joace”. Mai interesant este insa faptul ca 91% din totalul bugetului de marketing al companiei Amazon (mai exact 1,65 miliarde de dolari) au fost investiti in cautare anul trecut. Da, ati citit bine, 91%. In schimb, alti giganti din sfera comertului online cu amanuntul, precum Wayfair si Williams-Sonoma, au cheltuit mai putin 27% din bugetele lor pe cautare.

Cei de la Amazon au realizat ca dimensiunea site-ului lor, in combinatie cu calitatea continutului si cu multi alti factori, este critica in atragerea cu succes a unui numar cat mai mare de vizitatori si, in cele din urma, in procesul de transformare a acestor vizitatori in clienti.

Lungimea inseamna putere

A crea un site mare fara stabilirea unei strategii adecvate de continut este ca si cum ati construi o casa mare, dar nu mai aveti bani sa o amenajati. Vizitatorii apreciaza intotdeauna continutul bine faurit care nu numai ca le vorbeste pe un ton corespunzator, ci si furnizeaza rapid informatiile corecte de care au nevoie.

Pe de alta parte, motoarele de cautare claseaza, in general, site-urile pe o pozitie mai buna atunci cand acestea au 1000 de cuvinte (sau mai mult) pe o pagina. Ce trebuie sa faca, asadar, proprietarul unui site? Solutia este o strategie progresiva de continut.

Pentru vizitatorii care cauta pur si simplu informatii cu privire la credite ipotecare cu rata fixa, pagina ar trebui sa evidențieze imediat caracteristicile cheie si sa promoveze in mod vizibil actiunile dorite, cum ar fi Check Rates sau Apply Now.

Pentru vizitatorii care nu sunt inca gata sa ia o decizie, pagina ar trebui sa ofere o experienta mai bogata in continut – probabil prin abordarea, in paralel, a avantajelor si dezavantajelor unui credit ipotecar pe 30 de ani, respectiv ale unui credit ipotecar de 15 ani, expunand intrebari frecvente despre credite ipotecare si creand link-uri catre calcule si articole relevante despre credite ipotecare.

Ideea este sa nu complesim vizitatorii site-ului cu enorme cantitati de continut plictisitor, ci sa le oferim, in schimb, o experienta mult mai valoroasa in diferitele etape ale calatoriei lor de cumparatori.

Dimensiunea nu este totul

Algoritmii de clasificare a rezultatelor generate de catre motoarele de cautare sunt complecsi si in continua schimbare. Cu toate acestea, un lucru a ramas consecvent inca de la inceputul acestor algoritmi. Motoarele de cautare fac bani din campaniile publicitare platite, deci este in interesul lor sa se asigure ca vizitatorii sunt satisfacuti, indifierent de link-urile de cautare pe care le selecteaza.

Motoarele de cautare vor favoriza intotdeauna site-uri care ofera continut relevant – si intr-o cantitate considerabila – multumind, astfel, vizitatorii. Inarmati fiind cu aceste cunostinte, veti fi in masura sa puneti la punct o strategie pentru afacerea dumneavoastra; o strategie care prioritizeaza utilizatorii, motoarele de cautare si propriile dumneavoastra obiective legate de afacere.

0 Shares
You May Also Like