De ce unelte are nevoie un tamplar?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care locuiesti la casa, daca ai si o anexa a locuintei libera, te poti gandi foarte serios sa o transformi intr-un atelier de tamplarie, acolo unde iti poti urma pasiunea.

Avand un asemenea atelier acasa, vei putea sa iti creezi o masa de bucatarie de exemplu, vei putea sa iti creezi scaunele dupa bunul plac, si vei putea crea o multime de lucruri frumoase si chiar si fel si fel de figurine din lemn.

Fireste, nu trebuie sa faci o afacere din asta, ci poti sa iti petreci timpul liber in atelier facand ceea ce iti place, iar astfel satisfactia va fi mai mare cand vei avea in casa masa si scaunele facute de tine.

Atunci cand vrei sa iti amenajezi un atelier de tamplarie intr-una din anexele locuintei, cu siguranta ai nevoie si de cateva unelte pentru tamplarie, iar in cele ce urmeaza in acest articol vom vedea care sunt acestea.

In primul rand, un tamplar are nevoie de un ferastrau coada de vulpe, care este prevazut cu o lama metalica lunga, si care este folosit pentru taierea scandurilor sau a altor obiecte din lemn. Cel mai bine ar fi sa iti indrepti atentia spre un asemenea ferastrau care are dintii caliti.

O alta unealta necesara intr-un atelier de tamplarie este ferastraul pentru gauri. Acesta are dimensiuni mici si este prevazut cu o lama ingusta si se foloseste pentru taierea scandurilor subtiri.

Poti avea deasemenea nevoie si de TROY Set de dalti pentru lemn, 12 buc / Troy 25004, pe care le poti folosi pentru a scobi locasurile unde vei monta zavoare sau balamale. Este indicat sa alegi un set de dalti si nu dalti la bucata, pentru ca un set este complet, si contine dalti de diferite dimensiuni.

Vei avea deasemenea nevoie si de un ferastrau cu sina, care iti va fi foarte util pentru taierea scandurilor si a sipcilor cu o precizie foarte – foarte mare.

Un ciocan de lemn este deasemenea o unealta pe care trebuie sa o ai in atelierul tau de tamplarie, pentru ca acesta iti va fi util in mai multe situatii.

De multe ori un ciocan pentru fier poate deteriora obiectele de mobilier pe care le realizezi, insa un ciocan de lemn iti poate fi de folos. Atunci cand creezi de exemplu un corp de mobilier si nu poti fixa altfel rafturile, ciocanul de lemn iti poate fi de ajutor.

Deasemenea, in cadrul unui atelier de tamplarie trebuie sa existe si o rindea, care este folosita pentru netezirea lemnului. Ai putea opta pentru modelul metalic, pentru ca se regleaza mult mai usor decat modelul din lemn.

Coarba este o alta unealta pe care trebuie sa o ai in atelier. Aceasta se foloseste pentru gaurirea lemnului. Cand vrei sa cumperi o asemenea unealta ar fi indicat sa optezi pentru o coarba cu clichet, pentru ca o vei putea folosi in orice pozitie, chiar si la colturi.

Menghina este o alta uneala pe care trebuie sa o detii in atelier, pentru ca vei putea prinde in menghina scandurile pe care vei dori sa le tai si iti vei usura munca.

Un raspel mai trebuie sa ai in atelier, pe care il vei putea folosi pentru fasonarea lemnului, iar dupa utilizarea piesei ar fi indicata utilizarea rindelei pentru netezirea suprafetei.

0 Shares
You May Also Like