De ce nu se mai prea cumpara PC-urile?

De ce nu se mai prea cumpara PC-urile?

0 Shares
0
0
0

In trecut, in momentul in care venea vorba despre achizitionarea unui echipament pe care sa il foloseasca acasa, cei mai multi dintre utilizatori isi indreptau atentia spre calculatoare, care erau mult mai performante decat laptopurile care se gaseau pe piata la vremea respectiva.

Se pare insa ca, odata cu trecerea timpului lucrurile au inceput sa se schimbe extrem de mult, iar laptopurile au inceput sa fie din ce in ce mai performante, fapt care a dus la cresterea vanzarilor de laptopuri, si la scaderea considerabila a vanzarilor calculatoarelor.

Pe langa faptul ca laptopurile sunt acum la fel de performante precum calculatoarele, ca sa nu mai spunem ca sunt laptopuri chiar si mai performante decat aceastea, trebuie mentionat faptul ca un laptop ocupa si mult mai putin spatiu intr-o incapere, acesta nefiind nevoit sa fie asezat pe un birou, precum un pc.De ce nu se mai prea cumpara PC-urile?

Asadar, acestea fiind spuse, se pare ca sunt si motive intemeiate pentru care pc-urile nu mai sunt preferate de catre utilizatori, care aleg laptopurile.

Sunt insa si o multime de utilizatori care au ramas fideli pc-urilor, iar acestia de fiecare data cand vor trebui sa isi cumpere un astfel de echipament, isi vor indrepta atentia spre un pc, in defavoarea unui laptop.

Din aceasta categorie a utilizatorilor fac parte si gammerii, care oricat de performante ar fi laptopurile pentru gamming, prefera totusi sa isi indrepte atentia spre un calculator pentru gamming.

Acestia prefera atat de mult calculatoarele, ca ar prefera chiar si monitoare second hand 22 inch de exemplu, pe langa unitatea foarte performanta, decat un laptop nou nout, foarte performant, special creat pentru gamming.

Sunt insa si persoane care nu au nici o treaba cu gammingul, insa care totusi prefera pc-urile in momentul in care trebuie sa isi aleaga un echipament.

Din categoria aceasta de persoane putem aminti si acele persoane care lucreaza de acasa, si care au nevoie de un echipament pentru a fi folosit in acest scop. Sunt oameni care scriu articole de acasa, altii trimit si primesc mail-uri, in timp ce altii se ocupa de alte activitati utilizand calculatorul.

Ei bine, indiferent de activitatea pe care o desfasoara atunci cand muncesc de acasa, aceste persoane aleg sa isi cumpere un PC in defavoarea unui laptop, pentru ca ei considera ca un PC este mult mai util si mai rezistent.

Mai sunt si utilizatori care nu au nevoie de un astfel de echipament pentru a lucra de acasa, insa care isi doresc un echipament care sa fie folosit in scopuri personale. Acestea ar putea fi: vizionarea filmelor online, sau ar putea sa foloseasca iarasi echipamentul pentru a asculta muzica, ori pentru a naviga pe internet.

Asadar, dupa cum se poate observa, in ultimul timp laptopurile au inceput sa urce in topul preferintelor utilizatorilor, in defavoarea pc-urilor, insa totusi trebuie mentionat faptul ca sunt si o multime de utilizatori care atunci cand vine vorba despre alegerea unui astfel de echipament, prefera totusi sa isi indrepte atentia spre un PC, fie el nou, second hand sau refurbished.

0 Shares
You May Also Like