Cum te refaci dupa un atac de cord

Cum te refaci dupa un atac de cord

0 Shares
0
0
0

Viata dupa un atac de cord nu va mai fi niciodata la fel. Pacientul care a trecut printr-un astfel de episod se va simti coplesit si ingrijorat de ce ar putea sa se intample de acum inainte. Primul lucru pe care un pacient care a trecut printr-un atac de cord il poate face este sa inceapa sa aiba mai multa grija de el.

Sunt o multime de intrebari pe care un pacient le are referitoare la viata sa de dupa acest atac de cord si o serie importanta de schimari in stilul de viata ce sunt imperios necesare.

Cum te refaci dupa un atac de cord

Cand iti reiei activitatea

Dupa un atac de cord iti vei dori sa te intorci la viata ta de pana atunci si sa iti reiei activitatea. Acest lucru depinde insa de starea de sanatate si de felul in care inima ta s-a refacut. Va fi necesar sa te menajezi o perioada pentru ca inima sa se poata vindeca. Cel mai important este sa nu faci niciun tip de efort pana cand nu discuti cu medicul care te trateaza.

Cand te poti reintoarce la munca

Aici raspunsul este “depinde”. Depinde in primul rand de natura activitatii pe care o desfasori si de cat de stresant este jobul tau. In unele cazuri, dupa un atac de cord, se poate pune problema unei reorientari profesionale in cazul in care munca presupune efort fizic sustinut, contraindicat unui pacient care a suferit un astfel de episod.

Cand poti conduce masina

O persoana care tocmai ce a suferit un atac de cord se poate urca din nou la volan chiar si dupa o saptamana dupa incident. In cazul soferilor profesionisti, acest interval este posibil sa fie ceva mai mare. Indiferent de categoria din care faci partea, cel care poate spune daca poti sau nu sofa, din nou, este medicul care te supravegheaza.

Vezi cum te ajuta un test holter ekg sa verifici sanatatea inimii!

Dupa ce ai suferit un atac de cord trebuie sa stii ca exista riscuri crescute de a te confrunta si cu alte probleme cardiace. Pentru a sti cum sa actionezi si ce masuri sa iei, este important sa recunosti semnele ingrijoratoare. Unele dintre aceste simptome iti pot pune viata in pericol, asadar cel mai indicat este sa apelezi la ajutor medical de urgenta, daca simti dureri in piet, presiune la nivelul bratelor, gatului, maxilarului sau la nivelul stomacului, respiratia ingreunata, ameteli, transpiratie, dureri ale picioarelor, oboseala, greata sau voma.

Ce schimbari trebuie sa faci dupa un atac de cord

Renunta la consumul de alcool si la fumat.

Tine sub control tensiunea arteriala.

Mentine colesterolul in limitele normale.

Fa analize pentru diabet, o boala care creste riscul aparitiei bolilor de inima si atacului de cord

Include sportul in rutina zilnica. Exercitiile de tip cardio au rolul de a intari inima.

Adopta o dieta alimentara sanatoasa, din care sa elimini grasimile, alimentele procesare, zaharul si sarea in cantitati mari.

Incearca sa ai o stare de spirit pozitiva tot timpul, pentru ca stresul si depresia cresc riscul aparitiei bolilor de inima.

0 Shares
You May Also Like