Despre ce este vorba in cartea lansata de Vanessa Youness Amal?

Despre ce este vorba in cartea lansata de Vanessa Youness Amal?

0 Shares
0
0
0

Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie, este numele cartii care a fost lansata la data de 4 iunie 2019, la Palatul Cesianu Racovita, de catre Vanessa Youness Amal, alaturi de doctorul Stefan Stangaciu, cel care acum 11 ani de zile, cand Vanessa Youness Amal a fost diagnosticata cu scleroza in placi, i-a promis acesteia ca nu va ajunge niciodata in caruciorul cu rotile. Continuati sa cititi, pentru a descoperi o poveste de viata impresionanta.

Cand se specializa pentru a deveni medic chirurg, Vanessa Youness Amal a primit o veste crunta, si anume ca a fost diagnosticata cu scleroza in placi (scleroza multipla). Scleroza multipla este o boala cronica care afecteaza sistemul nervos central, in special creierul, maduva spinarii si nervii optici. Acest lucru poate duce la o gama larga de simptome in intregul corp.

Nu poate fi facuta o precizare despre cum va evolua scleroza multipla (SM) la orice individ. Unele persoane au simptome usoare, cum ar fi vederea incetosata si amorteala si furnicaturi la membre. In cazuri grave, o persoana poate suferi paralizie, pierderea vederii si probleme de mobilitate. Totusi, acest lucru este rar.

Despre ce este vorba in cartea lansata de Vanessa Youness Amal?

Oamenii de stiinta nu stiu exact ce provoaca SM, dar cred ca este o afectiune autoimuna care afecteaza sistemul nervos central (SNC). Cand o persoana are o boala autoimuna, sistemul imunitar ataca tesutul sanatos, la fel cum ar putea ataca un virus sau o bacterie. In cazul SM, sistemul imunitar ataca teaca de mielina care inconjoara si protejeaza fibrele nervoase, provocand inflamatii. Mielina ajuta, de asemenea, nervii sa conduca semnale electrice rapid si eficient.

Scleroza multipla inseamna ca exista tesut cicatricial in mai multe zone. Cand teaca de mielina dispare sau sufera daune in mai multe zone, lasa o cicatrice sau scleroza. De asemenea, medicii le mai numesc placi sau leziuni.

Asadar, scleroza multipla este o boala dificila, mai ales ca nu se stiu cauzele care duc la aparitia sa. Si mai grav este faptul ca medicina alopata nu crede in existenta unui tratament pentru o astfel de afectiune. In aceste conditii, orice persoana diagnosticata cu aceasta boala ar ceda.

Ajutata de profesorul Stefan Stangaciu, presedintele Asociatiei Romana si Germane de Apifitoterapie, dar si de protocolul asau de tratament aplicat cu disciplina chirurgicala, Vanessa Youness Amal a dovedit ca nimic nu este imposibil. Vanessa Youness Amal este cea care a stopat evolutia sclerozei multiple si s-a vindecat singura de leziuni.

Din acel moment, Vanessa Youness Amal s-a decis sa vina in ajutorul persoanelor care sufera de aceiasi boala, astfel ca prin Fundatia YOUness si Clinica YOUness (lansata in anul 2016), vine in ajutorul pacientilor, oferindu-le posibilitatea de a se trata.

La data de 4 iunie 2019, la Palatul Cesianu Racovita, dr. Vanessa Youness, alaturi de doctorul Stefan Stangaciu, au lansat la 11 ani de la primirea cruntului diagnostic, cartea denumita “Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”. Scopul lansarii acestei carti a fost acela de a ajuta persoanele care sufera de aceasta boala, sa poata avea un trai normal, un trai mai sanatos si mai frumos decat oricand.

Cartea are de-asemenea scopul de a-i ajuta pe cei bolnavi de scleroza in placi (si nu numai), sa se regaseasca si sa lupte cu boala, pentru ca o pot invinge.

0 Shares
You May Also Like