Cum se efectueaza o calibrare, descarcare completa a bateriei?

Cum se efectueaza o calibrare, descarcare completa a bateriei?

0 Shares
0
0
0

Exista mai multe tipuri de incarcatoare printre care si incarcatoare auto laptop, insa bateriile functioneaza toate la fel. De aceea va oferim mai multe sfaturi utile pentru a va mentine bateriile in stare buna de functionare.
Metoda cea mai adecvata pentru a face o descarcare completa (de la 100% la minimum 3%) consta in urmatoarea procedura:

Incarcati complet bateria la capacitatea maxima (100%);

Lasati bateria la “odihna” complet incarcata timp de 2 ore sau mai mult pentru a se raci din procesul de incarcare.Puteti utiliza computerul in mod normal in aceasta perioada;Cum se efectueaza o calibrare, descarcare completa a bateriei?
Deconectati cablul de alimentare si setati computerul sa hiberneze automat la 5%. Daca nu puteti selecta 5%, atunci ar trebui sa utilizati valoarea minima permisa, dar niciodata sub 5%;

Lasati computerul sa se descarce, non-stop, pana cand hiberneaza. Puteti utiliza computerul in mod normal in aceasta perioada;

Cand computerul se inchide complet, lasati-l sa stea in starea de hibernare timp de 5 ore sau chiar mai mult;
Conectati calculatorul la sursa de alimentare A / C pentru a efectua o incarcare completa non-stop pana la capacitatea maxima (100%). Puteti utiliza computerul in mod normal in aceasta perioada.

Dupa procesul de calibrare, nivelul de uzura raportat este de obicei mai mare decat inainte. Acest lucru este normal, deoarece acum raporteaza adevarata capacitate curenta pe care bateria trebuie sa o suporte. Bateriile litiu-ion au o cantitate limitata de cicluri de descarcare (in general de la 200 la 300 de cicluri) si vor avea o capacitate mai mica in timp.

Multi oameni tind sa gandeasca “In cazul in care calibrarea da un nivel mai ridicat de uzura, atunci este un lucru rau”. Acest lucru este gresit, deoarece, asa cum sa spus, calibrarea are rolul de a face bateria sa raporteze capacitatea adevarata pe care o poate oferi si este menita sa evite surprizele, de exemplu, sa fiti in mijlocul unei prezentari si, brusc, calculatorul se inchide la 30 %.

Depozitare prelungita

Pentru a stoca o baterie pentru perioade lungi de timp, capacitatea sa de incarcare ar trebui sa fie de aproximativ 40% si ar trebui sa fie depozitata intr-un loc cat mai proaspat si mai uscat posibil.

Achizitionarea unei baterii noi

Daca intentionati sa achizitionati o alta baterie, este recomandat sa o faceti numai atunci cand acumulatorul actual este foarte degradat. Daca nu este cazul, nefolosirea bateriei duce la degradarea acesteia.

Daca este achizitionata o baterie de rezerva si nu va fi utilizata mult timp, trebuie utilizata metoda de stocare de mai sus.

In plus, atunci cand cumparati o baterie, trebuie sa acordati atentie datei de fabricatie.

BatteryCare va permite sa aveti controlul asupra numarului de cicluri de descarcare si cand atingeti 30 (sau alta valoare configurata), va anunta ca este timpul sa efectuati descarcarea completa pentru a mentine calibrul bateriei.

Astfel, este garantat ca intotdeauna sa fie raportate valorile corecte ale capacitatii bateriei.

In plus, atunci cand utilizati bateria, exista posibilitatea suspendarii anumitor functii ale sistemului de operare care ajuta la degradarea autonomiei (numai in Windows Vista sau mai recent):
– Windows Aero, tema care permite efecte vizuale cum ar fi transparenta ferestrelor, necesita accelerarea placii grafice, ceea ce va contribui in mod evident la reducerea duratei de viata a bateriei;
– sistemele SuperFetch, ReadyBoost si SearchIndexer sunt trei servicii Windows Vista (sau mai noi) care, chiar si in modul acumulator, utilizeaza foarte mult hard diskul si maresc consumul total de energie, reducand astfel durata de viata a bateriei. Suspendarea acestor servicii nu are niciun impact negativ asupra performantei sau securitatii sistemului.

Aceste caracteristici sunt reluate odata ce laptopul este conectat la o alimentare A / C.

0 Shares
You May Also Like